aktualizováno: 21.04.2024 20:49:53

KENNEL  ROYAL STUART Dalmatian's

2007

2007...

Tento rok byl nabitej výstavama. No posuďte sami: Lanškroun, Blansko, Brno a Olomouc.

29.9.2007   Voříškiáda Olomouc

Na tuto výstavu byla přihlášená jen Sany. Letos jako rozhodčí byl jakýs takýs chlap co má bígly. Občas jej potkáváme u Moravy. To co tam ale předvedl, tak se teda neumím ztrapnit ani já. Jeden by předpokládal, že se alespoň podívá do atlasu, jak který plemeno vypadá. Sany sice svoji třídu vyhrála, jak pak by ne, když psi byli rozděleni podle plemen a Sany byla jediný dalmatin. Ale pak už nic. To nám ale nevadilo, protože doma nás čekal Sorbonek, kterýmu nebylo dobře. Nějaký fotky zde http://royalstuart.rajce.idnes.cz/Voriskiada_Olomouc_07/

9.9.2007     Voříškiáda Brno - přehrada

Jsem si myslela, že to ani nenajdeme. V Brně jak se stává zvykem samá objížďka a naše stará navigace se s tím odmítá poprat. Přihlášeni byli oba Sany i Sorbon.

Napřed přišel na řadu Sorbonek, v kategorii psů s PP. Mám pocit, že feny a psi dohromady a bylo jich kolem 12? Nicméně Sorbonek nenechal nic náhodě a zaslouženě získal 1.MÍSTO.

Sanynka ve třídě veteránů bez PP 3/2. Jako soupeřku měla kolii. Přesto, že toto plemeno ,,můžu,, tak kolie ne moc učesaná a skoro ploužící se na vodítku nás porazila. A jestli mě to vadí? Vadí, protože rozdíl v letech byl 1 a Sanynka běžela nádherně. Samozřejmě chápu rozdíl mezi 8 a 12 lety /i 10/. Kdy 8 leté zvíře je pořád ještě v kondici. Myslím si, že by se mělo brát v úvahu věk společně s pohybem. Nejde jedno vyloučit.

Taky jsem oba dva přihlásila do Handlingu. Se Sorbonkem šla mamča, Sany jsem si nechala já. A skončily jsme druhé. První byl americký kokr, ale jeho panička se zůčastňuje soutěží handlingu na normoš výstavách. Takže jako bych bala první, ne?

 

Další fotky zde http://royalstuart.rajce.idnes.cz/Voriskiada_Brno_07/

2.9.2007     Voříškiáda Blansko

Ať pátrám v paměti jak pátrám nejsem schopna si tuto Voříškiádu vybavit. Jediné na co si pamatuju je, že se nám nelíbila. A kdyby jste mě zabili, tak si ani nevybavuju jak naši psi dopadli a zda byl přihlášen i Sorbonek. Jediné co mi utkvělo, že se už nikdy. A protože nemáme fotodokumentaci tak už se to asi nikdy nedozvíme. Jo, ale bacha prý jsou někde diplomy s napsanýma posudkama. Tak možná ještě tuto Voříškiádu opravíme.

14.7.2007   Voříškiáda Lanškroun

Na tuto výstavu nás vytáhlo to, že ji měla posuzovat normální rozhodčí. Normální myslí panička to, že tento rozhodčí jezdí po opravdovejch výstavách. Byla to paní LENKA FRNČOVÁ a normálně posuzuje bígly a dalmatiny. Proto jsme byli zvědavý jak dopadnu JÁ. Tato výstava byla přístupná i pro pejsky s PP, ti však měli svoje třídy a posuzovali se zvlášť, tak jsme protáhli i Sorbonka.

Napřed jsem nastoupila JÁ a to do třídy veteránů. A spolu se mnou dalších 11 veteránků bez PP. Paní rozhodčí má dalmatiny v oku a jistě jí neutekla žádná vada, kterou bych mohla mít. No evidentně na mě nic nenašla a já si vybojovala svůj v pořadí již 3. titul BIS VETERÁN.

Sorbonek to měl taky těžký. Náš trikolerek byl ve třídě psů nad 40cm. V jeho třídě bylo asi kolem 13 psů a ti všichni již mají zkušenosti s velkýma výstavama. Za všechno mluví účast Šampiona Šampionů RR Ascota. No nebudu Vás dlouho napínat. Sorbonek skončil na krásném 3.místě, druhý byl Ascot a první byl velký švýcarský salašnický pes Kotěrů - mám pocit, že tento pejsek již není mezi námi, stejně jako můj Sorbonek. A tak si můžou kluci dát druhý kolo TAM.

A Proč jsme přihlásili i Sorbonka? Protože vše bylo na podporu útulku.