aktualizováno: 06.04.2024 19:03:02

KENNEL  ROYAL STUART Dalmatian's

2009 01 - 06

2009 01 - 06...

27.6.2009   CACIB Brno - na tuto výstavu nás nalákal portugalský rozhodčí Jose Homem de Mello a Kyra byla v ČR naposledy přihlášena do mezitřídy. Na vystavení jsem jí svěřila Barče, aby si to holky, po dlouhé době, spolu zase vyzkoušely. Vyběhaly si V2, r.CAC. Kyra by se panu rozhodčímu líbila více v černé, protože již při nastoupení do kruhu, je okomentoval slovy - Hm, hnědá, ale já dávám přednost černé. A pak dá BOBa hnědé fence, tak to mi hlava nebere. Víc určitě napíše Barča na svůj Handler web. Nemám ráda tyto dokomentáře rozhodčích, jako by se nám vystavovatelům omlouvali, že to dali tomu druhému. Kdyby si své rádoby ,,poznatky,, nechali pro sebe udělají líp. Známe to všichni a dokáže to pěkně naštvat.  Prostě to zadám a tečka. Tím, ale nechci říct, že to holkám, co nás porazily, nepřejeme  .

CACIB Brno - Kyra with Barča in intermediate class - 2Exc, r. CAC - judge: Jose Homem de Mello / P/. And world this judge? ,,Hm, brown but I prefer black,,.

  

25.6.2009   Dnes na nás ve schránce čekalo malé, ale velmi milé překvapení. V Belgii nám potvrdili CACIB, který Kyra získala v listopadové Nitře. Tam jsme sice získaly r. CACIBa, ale protože jsme skončily za ich., tak podle pravidel nám jej přiznali jako plný    .

21.6.2009   V Lanškrouně se konal 2. ročník Zemské koruny. Co říci o této Krajské výstavě? Myslím, že nebudu lhát, když řeknu, že je jasně největší v ČR co do počtu přihlášených psů. Sjelo se jich celkem 658. Orgánizátoři moc dobře vědí co chtějí a ví co chtějí vystavovatelé, proto se výstavě nedá nic vytknout. Kyru jsem tentokrát přihlásila do třídy vítězů. VI skupinu posuzovala paní Lenka Frnčová a Kyra si odnesla V1, Vítěz třídy a Krajský vítěz. Společnost nám tentokrát dělala Míša s Bri / V1,VT - třída mladých / a Jíťa s Aury / V1,VT,KV - třída otevřená /.

Regional show Lanškroun Kyra in champion class - 1Exc, class winner and Regional winner - judge: Frnčová Lenka / CZ.

                                REGIONAL DOG SHOW LANŠKROUN

              1Exc, CLASS WINNER, REGIONAL WINNER

  

Další fotky zde: http://royalstuart.rajce.idnes.cz/Krajska_Lanskroun_09/

14.6.2009   Vyrazily jsme do vzdáleného Klagenfurtu /A/ na CACIB výstavu a náš výlet se protáhl na dva dny. Proč? Ne proto co Vás napadá, bohužel. Důvod byl jednodušší, únava.  Kyra v mezitřídě od slovinského rozhodčího Stefana Sionka získává V3 a my začínáme poznávat i jiné stupnice. Zpáteční cesta ubíhala velmi pomalu a proto jsme se, z důvodu naší bezpečnosti, rozhodly, že přespíme v Rakousku a pokračovat budeme až druhý den. Byly jsme nějakých 85km před Vídní.

CACIB Klagenfurt - Kyra in intermediate class - 3Exc - judge: Sionko Stefan / SLO.

Fotky z výstavy: http://royalstuart.rajce.idnes.cz/CACIB_Klagenfurt_09/

Ráno odjíždíme kolem osmé, chudší o pár desítek EU, ale živí. Na co by nám byly peníze, kdyby nás vezli domů v truhle, že? A protože jsme měly celý den před sebou, bylo jasné, že se podíváme na císařský zámek Schonbrunn ve Vídni. Říká se o něm, že je největší v Evropě a podle dostupných zdrojů měl předčít dokonce i Versailles, zůstalo ale jen u měl. To mu přesto vůbec neubírá na kráse a impozantnosti. Ikdyž jednu chybičku jsme přece jen našly - nesmí sem psi  . Ale protože jsou cesty vysypané drobounkými kamínky, stejně by to pro ně nebyla příjemná procházka.

Zámek Schonbrunn: http://royalstuart.rajce.idnes.cz/zamek_Schonbrunn/

   

8.6.2009   A taky přinášíme jednu rodinnou zprávu. Kyřen táta ich. Enrico Bazzi Raul se stal v Senci Veterán šampionem SK. Je to již druhý veterán titul, po ČR, tohoto puntíkatého krasavce. Moc gratulujeme.

7.6.2009   Po roce jsme se opět vydaly po polského Walbrzychu na CAC výstavu. Kyra byla přihlášena do třídy otevřené a od pl. rozhodčího Grzegorze Werona si odnesla V1, CWC. Spolu s náma jela i Míša s Bri a z mezitřídy si odnesly taky V1, CWC. A protože jsme mohly odjet brzo, využily jsme toho, že máme čas a jsme nahoře, k návštěvě ZOO ve Dvoře Králové. Kyra byla tentokrát zvířátkama nadšená a od surikat jsem jí musela doslova odtáhnout, protože mlátila packou do skla a řvala na ně jak najatá, ještě by nás ze ZOO vyhodili   .

CAC Walbrzych - Kyra in open class - 1Exc, CWC - judge: Weron Grzegorz / PL.

Fotky najdete zde:

CAC Walbrzych: http://royalstuart.rajce.idnes.cz/CAC_Walbrzych_09/

ZOO Dvůr Králové: http://royalstuart.rajce.idnes.cz/ZOO_Dvur_Kralove_nad_Labem_09/

   

6.6.2009   Pokud se výstava koná v zámeckém parku a já to nemám daleko, je jasné, že mě tam najdete. Tyto výstavy totiž bývají ty nejhezčí. Proto když jsem zjistila, že v zámeckém parku Kinských, Valmez, bude oblastka, neváhala jsem ani minutu. Druhým velkým lákadlem bylo, že přijede i kamarádka Helenka se svými kooikerhondíky. Na tuto výstavu jsme vyjížděly jaksi naslepo, nevěděly jsme kromě místa a času vůbec nic. A mě to připomělo, jak se jezdilo na výstavy dřív. Ještě nedávno nám nevadilo, že neznáme rozpis kruhů nebo seznam vystavovatelů, teď to všechno moc řešíme. Milým překvapením byl rozhodčí pro nás. Byla jím paní Lenka Frnčová. Kyrunka byla přihlášena do třídy vítězů a odnesla si V1, vítěz třídy a Oblastní vítěz.

Regional show Valašské Meziříčí Kyra in champion class - 1Exc, class winner and Regional winner - judge: Frnčová Lenka / CZ.

                            REGIONAL DOG SHOW VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ

             1Exc, CLASS WINNER, REGIONAL WINNER

  

Další fotky z výstavy najdete zde: http://royalstuart.rajce.idnes.cz/Oblastka_Valmez_09/

31.5.2009   Tuto zprávu přinášíme sice s malým zpožděním, ale o to radši. V rodném domově Kyry, v ch.s. NAIRE, se ve středu narodilo 9 malých pupíků /3 kluci + 6 holek/. Všem přejeme šťastný život a milující pánečky   .

New puppies in Kyra's born house kennel NAIRE / 3 boys + 6 girls/   .

Fotky ze včerejška již mají svoje místo:           http://royalstuart.rajce.idnes.cz/Podebrady_-_kveten_09_-_1.cast/ 

   

http://royalstuart.rajce.idnes.cz/Podebrady_-_kveten_09_-_2.cast/

   

 30.5.2009   Na Poděbradech jsme se sešli odpoledne tentokrát skoro všichni a dokonce za náma z Brna přijela i Mája s Peťou a jejich SBT Beníkem. Psiska spolu celou dobu řádila nejen na louce, ale i ve vodě. Jen naše puntíkaté holčičky byly celou dobu ve vodě a Kyra si tam vystačí opravdu sama. A já nabírám podezření, s čím to ta Samantha měla, protože její pohyby ve vodě jsou jasně vydří, jen ještě chybí, že se potopí a zmizí pod vodou. Mimochodem, než jsme vyjely, dívaly jsme na pořad a mořských vydrách a Kyra asi koukala až moc   . Přes neustále pršení, nám ale vysvitlo sluníčko a tak to zůstalo až do večera, který jsme strávili poté u AmNio. Fotek bude spousta, tak strpení.

29.5.2009

                  NĚKDO             NAROZENINY,
                         MY MÁME PŘÁNÍ JEDINÝ,
HODNĚ ŠTĚSTÍ, HODNĚ ZDRAVÍ

     

SANYNKA SLAVÍ SVÉ 13. NAROZENINY. MÁME TĚ MOC RÁDI   .
SANY HAVE A BIRTHDAY. SHE IS 13. YEAR'S OLD NOW. WE LOVE YOU    .

 27.5.2009  Nikomu vedra nesvědčí a proto jsme v pondělí vyjely do lomu. Od loňského léta jsme tam nebyly, ale toto dobře zašité místo má velké kouzlo a nutí Vás vracet se zpět. Je ideální pro blbnutí psů, potože nikoho neruší jejich veselý štěkot. Kyra nám zmizela hned na začátku a jen podle stížností kachny jsme věděly, že už řádí ve vodě. Obě naše puntíkaté holčičky vodu milují a jak mají příležitost jsou v ní. Když je vidím ve vodě připomínají mi vydry. Jediný problém nastal, když jsme odcházely. Kyra nechtěla pochopit, že se vody musí vzdát, že jedeme domů. Pořád se vracela zpátky. Za to Sany byla nachystaná na cestu domů ihned. Pár fotek najdete zde: http://royalstuart.rajce.idnes.cz/Nase_vydry_v_lomu/

   

26.5.2009   Konečně jsem se probrala všema fotkama, které se mi nakupily ve foťáku do neděle a nebylo jich málo. Každý, kdo mě zná ví, že jak chytnu Soňáčka do ruk, nezůstane u jedné fotky. Mimochodem, doma mi už vyhrožují, že mi Soňáka zabaví a já vyfasuju foťák na kinofilm . A jaké fotky teda přibily? Je to Double Budapešť, každý den zvlášť, Speciálka puntíků a kytky na našem sídlišti.

CACIB Budapešť - sobota:                                             http://royalstuart.rajce.idnes.cz/CACIB_Budapest_-_sobota/

CACIB Budapešť - neděle:                                                 http://royalstuart.rajce.idnes.cz/CACIB_Budapest_-_nedele/

Speciální výstava dalmatinů Litoměřice:                     http://royalstuart.rajce.idnes.cz/Specialni_vystava_Litomerice_09/

a kytky na našem sídlišťátku: http://royalstuart.rajce.idnes.cz/kytky_na_nasim_sidlisti/

24.5.2009   V Litoměřicích se konala Speciální výstava dalmatinů. Byla jsem zvědavá na toto výstaviště, protože byť jezdím po výstavách již nějaký ten pátek,  sem jsem jela poprvé. A musím říct, že jsem byla velmi mile překvapena, protože jej znám pouze z fotek a ty moc lichotivé teda nejsou. Puntíky přijel posuzovat polský rozhodčí Mgr. Maciej Kozber/dlouholetý chovatel dalmatinů/ a byl velmi poctivý, ale především byl velmi milí - ke psům i lidem. Kyra byla nahlášena do mezitřídy a odnáší si nejen báječný posudek, ale k tomu i V1 a CAC.

Litoměřice - Special show, Kyra is in intermediate class - 1Exc, CAC - Kozber Maciej Mgr./PL - dalmatian breeder.

                                        SPECIAL SHOW LITOMĚŘICE

                                     1 Exc, CAC

  

17.5.2009   V sobotu ráno jsme vyrazily směr Budapešť. Zde se konaly dvě CACIB výstavy, ale mě hlavně lákal americký rozhodčí, ten byl v neděli, v sobotu maďar, ale proč nejet na obě dvě, když už tam jedu, že? Sobotní výstavu posuzoval Lászlo Kollonay a byl velmi přísný, neodpustil jedinou chybičku psům ani jejich handlerům. Kyra v mezitřídě získala V1, CAC a r.CACIB. Fenka co byla s ní, tak tu rozhodčí disknul. Když se nad ní totiž sehnul, ona se jej lekla a prý jen zacouvala zpátky, já na ně bohužel neviděla - byli za mnou. Ale i u RR vyletělo pár psů co neukázalo zuby nebo se ohnalo po handlerovi. O CACIBA se Kyra připravila sama, protože když jsme obíhaly kolečko, něco se jí v zadu nezdálo, otočila se a dvakrát štěkla. Neděli posuzoval americký rozhodčí David R. Miller /specialista na RR/. Tento rozhodčí, oproti maďarskému, dal psíkům čas a pokud byl pes nedůvěřivý, poodstoupil a nechal mu prostor aby si na něj zvykl, tím spadnul asi do dvou hodiného skluzu. Každého psa si pořádně ochytal, změřil a upravil do postoje jak potřeboval. Byl velmi milí a já jsem ráda, že jsme jely. Kyra v mezitřídě získává V1, CAC a posléze i r.CACIBa. Tentokrát ale za ich, tudíž na ni přechází plný CACIB a Kyra plní třetí stát na ICH. Co říci závěrem? Kyra prvním CACem doděla Junior šampiona Maďarska, druhým načala dospěláckého a je maličký krůček od INTRA, toho můžeme dodělat nejdřív v listopadové Nitře.

DuoCACIB Budapest - Kyra is in intermediate class and? 2x 1Exc, 2x CAC, 2x r.CACIB - judge: Lászlo Kollonay /HU/ and David R.Miller /USA/ specialist for breed RR.

Nesmím ale zapomenout na naše přátele, kteří nám dělali celé dva dny společnost. I oni a jejich psi si vedli fantasticky. Jitul s corgi Aurou - 2x BOB, Barča s Pínoškem - 2x CACIB, pochopitelně byl přítomen pan ,,Velký,, Alex, Růženka a její mamka s RR Šaki - V2, V3, Míša a její VOK Mates - V1, V1, CAC, r.CACIB a Kája - 2x V1, CAC, r. CACIB a Vilém s RR Asadem - V2 a VD. Všem moc ještě jednou gratuluji a díky za společnost, příště zas .

                                           2 x CACIB BUDAPEST

                        2 x 1Exc, 2 x CAC, 2 x r.CACIB

  

Za nádherné fotky Kyry moc děkuji Růžence Hečkové ch.s.Manabozho Nembya 

9.5.209   Na Helfštýně byl sraz historických automobilů a motocyklů a já nás tam vytáhla všechny. Klid byl do té doby, než jsme naše puntíkaté holčičky posadily před nádherné červené Aero, v ten moment z nich byly hvězdy s velkým H. Fotoaparáty ostatních návštěvníků cvakaly jako když fotíte nějakou STAR, ale musím říct, že jim to vážně seklo a dokonce vypadaly, že k těm autům patří. A já, si je v ten moment dokázala představit, jak jedou s hasičským vozem, tak jak je používali američtí hasiči. Sóňáček se snažil vyfotit všechny automobily a motocykly, které se na hradě představily.

   

Celý zbytek soboty jsem pak seděla a upravovala fotky, které se za poslední dva týdny nakupily. Ale vše je hotovo - Luková s RR Sportem, CACIB Praha, CAC Banská Bystrice, Krajská na Hluboké, ZOO Ohrada a historické autíčka a motorky. Vše najdete na této adrese: www.royalstuart.rajce.net

8.5.2009   V tento státní svátek se koná, již po několikáté, Krajská výstava v Hluboké nad Vltavou. Abych ale byla přesná, výstava se konala v areálu loveckého zámku Ohrada, který je hned pod Hlubokou. Já jsem počítala s tím, že loňský rok se již opakovat nebude a protože byli přihlášeni i další dalmatini /z toho 2 fenky - obě ve třídě vítězů/, brala jsem to jako výlet a že se konečně podívám na zámek v létě. A jak to dopadlo? Co Vám budu povídat, zámek /Hlubokou/ jsem zase neviděla - Kyra v mezitřídě získává V1, Vítěz třídy a k mému nemalému překvapení i Krajského vítěze, posuzovala paní rozhodčí Mgr. Božena Ovesná. Čas na odpoledky jsme si zkrátily v ZOO, měly jsme ji hned za zády/psi sem nesmí/. A i v odpo soutěžích se nám zadařilo a Kyra získala 3BIG, rozhodčí Olga Dolejšová.

                      REGIONAL DOG SHOW HLUBOKÁ NAD VLTAVOU

      1Exc, CLASS WINNER, REGIONAL WINNER, 3.BIG

  

3.5.2009    Máme za sebou totálně nabitý prodloužený víkend. A jaký byl? Jedním slovem fantastický. V pátek jsme si užily celý den v Lukové s RR Sportem. Tady nás čekal coursing a agility. A taky báječní lidé. V sobotu jsme frčely na mezinárodku do Prahy. Nalákala nás francouzská rohodčí Silvie Desserne a Kyra v mezitřídě získává V1, CAC + parádní posudek, pro ten jsme vlastně jely. Kdy se nám znovu poštěstí mít doma fr. rozhodčí? Neděle - kruté stávání ve dvě ráno. Z Rousínova odjíždíme směr Banská Bystrica a to ve složení: já a Kyra, Míša s výmarkou Agonny a Iva taky s výmarkou Elizabeth. V šíleném vedru si všechny 3 holky vedou skvěle a získavají V1, CAC a Kyra navíc BOB, rozhodčí Iveta Vojteková/SK. Kyrunka na této výstavě, získáním posledního CACe, plní podmínky pro zisk titulu SLOVENSKÝ ŠAMPION KRÁSY. A tentokrát se v odpo soutěžích neztratila a v silné konkurenci si od paní rozhodčí Ludmily Pavlíkové vybojovala 3.BIG.

                              CACIB PRAHA + CAC BANSKÁ BYSTRICA

                  2 x 1Exc, 2 x CAC + 1 x BOB, 3.BIG

            

29.4.2009   Ráno jsme si po dlouhé, ale dlouhé době, daly scuka na společné venčení s Evkou a její smečkou AmNIo a Freyou. Mlaďošky se zase honily jak o život a u Frey je vidět, že ti piti jsou opravdu gumídci. Sany, Am a Nio byli jako vždy bez chybičky, tím ale nechci říct, že Kyra s Frey nějaké chyby mají - http://royalstuart.rajce.idnes.cz/na_poli_s_AmNio_a_Frey/

   

28.4.2009  Konečně nastal čas naučit Kyru i něco nového. A tak jsme dnešní odpoledne strávily na cvičáku, v blízkých Bystrovanech. Společně s kamarádkou Gabčou /ch.s.Gabricio/, jsme se snažily Kyru naučit áčko, skočky a pořádně dopilovat kladinu. Řekla bych, že na poprvé by to šlo. Kyra se vše naučila, nepřišla k úrazu na těle ani na duši a ještě si s novými kámoši zařádila. Za fotky díky Gabče.   http://royalstuart.rajce.idnes.cz/poprve_na_cvicaku/

   

26.4.2009   Odpoledne jsme strávily v báječné společnosti našich přátel, s Marťou a Badem. Již tradiční popohádková procházka jen v našem okolí, kolem řeky Moravy. Psiska ve vodě řádila jako o život, je vidět, že na rozdíl od nás si umí užívat života. My, jako ,,páni tvorstva,, se máme ještě hodně co učit - http://royalstuart.rajce.idnes.cz/u_Moravy_-_duben_09/

   

25.4.2009   Protože jsem měla neplánovaně volno už dopoledne, vyjely jsme na naše oblíbené Poděbrady. Holky se proměnily v modelky a já si vyzkoušela, to, co jsme loni fotily s profi fotografkou. A protože jsem zde potkala kamarádku Kačku s její faraonkou Belinkou, hned jsem znárodnila i je. Puntičky využily teplých dnů a hned se cákaly ve vodě. Mému oku neunikly ani labutě, na které jsem se chystala již od zimy.  

Modelky - Kyra, Sany a faraonka Belinka:                 http://royalstuart.rajce.idnes.cz/Modelky_-_Kyra%2C_Sany_a_Belinka/ 

     

Labutě versus Kyra:                                         http://royalstuart.rajce.idnes.cz/Labute_a_Kyra_-_jezero_na_Podebradech/ 

   

Poděbrady - duben 09':                                     http://royalstuart.rajce.idnes.cz/Podebrady_-_duben_09/

   

Po obědě jsme vyrazily směr park a Flora, puntíky jsem z bezpečnostních důvodů nechala doma. Musím se přiznat, že byť máme park skoro za rohem, autem asi tak 5min., byla jsem na Floře naposledy asi tak před 20 lety. Nemám ráda ty davy tlačících se lidí. Takže, hromadná doprava to jistila a na místě jsme zjistily, že je to tady jak na trhu a koupíte zde opravdu všechno. Už dávno neplatí, je to pouze zahrádkářská výstava. A pro ty z Vás, co to máte ještě o kousek dál než my , jsem vzala foťák a Floru Vám nafotila.

Flora Olomouc 09':                                                             http://royalstuart.rajce.idnes.cz/Flora_Olomouc_09/

    

Flora Olomouc 09' -skleníky:                                                 http://royalstuart.rajce.idnes.cz/Flora_Olomouc_09_-_skleniky/

   

24.4.2009   Dnes se konala v polské Opoli Krajowa Wystawa grupy 6. a 9. Na tuto speciální výstavu bylo přihlášeno okolo 430 psů, velmi slušné, když uvážíme, že se jedná pouze o dvě skupiny. Kyra v mezitřídě byla kouzelná, ale tentokrát to nestačilo. Z kruhu si odnášíme V2, rozhodčí Aleksander Skrzynski /PL/, no pořád lepší než VD, jak říkám já. Taky říkám, že na nás někde čeká . Jaksi jem pozapoměla, že poláci mají raději velká a mohutná zvířata, čím větší a mohutnější tím lepší. Fenka co nás porazila sice taková není, ale taky není taková vižlička jako naše Kyra. No Polsko nám prostě někdo nepřeje .

National Dog Show 6. + 9. group Opole. Kyra in intermediate class 2Exc, judge: Skrzynski Aleksander,PL.

Fotky jsou zde: http://royalstuart.rajce.idnes.cz/Krajowa_wystava_grupy_6._a_9._Opole_09/

  

22.4.2009   Fotky z nedělního coursingu ve Svitavách již mají svoje místečka k bydlení. Najdete je na těchto adresách: http://royalstuart.rajce.idnes.cz/RR_Sport_CUP_1.cast/ http://royalstuart.rajce.idnes.cz/RR_Sport_CUP_2.cast/ http://royalstuart.rajce.idnes.cz/RR_Sport_CUP_3.cast/

   

19.4.2009   Celý dnešní den jsme strávily v báječné společnosti lidiček z RR Sportu. Ve Svitávách se běžel další coursingový závod, nazvaný ,,RR Sport CUP,,. Kyra, v kategorii Příchozí fena, se opět předvedla. Něco na této dráze jí prostě vadí. Naše puntička vždy odběhne kousek a pak se vrátí. Takže první kolo jsem běžela s ní, v druhém to bylo lepší. Vrátila se jednou a pak se po zbytek trati chytla. A stejně jako ve Slavětíně, i zde, Kyra všem ukázala jak se ten střapeček má vlastně ulovit, myšleno na trati, ne v cíli. Není snad závod, kdy by ho nechytla  . Fotek je mraky a tak to chviličku potrvá.

17.4.2009   Do Fotogalerie přidány Velikonoční přání, která jste nám poslali. Moc Vám za ně děkujeme   .

Fotogalerie - new link Happy Easter 09' . Dear friends THANK YOU   .

16.4.2009  Za úžasné fotky našich puntiček, ze Slavětína, děkuji neméně úžasným fotografům - /dámy mají přednost / Máji, Kačce, Mel, Terce s Mončou, Psovi Jírovi a Matoušovi: http://royalstuart.rajce.idnes.cz/Slavetin_09_-_Kyra_a_Sany/

        

13.4.2009   Cíl dnešního výletu - Helfštýn. Nooo, blbější nápad jsem mít nemohla  . Parkoviště plné, lidí snad milion a do hradu jsem radši ani nešla. A tak jsme hrad pouze obešly. Taky máte ten pocit, že lidi o svátkách, pokud je hezky, přímo blázní? Že celej rok sedí doma na zadku, ale jakmile je nějaký svátek, musí, ano musí, vyrazit ven? A pak, my chudáčci  , si vůbec neužijeme krásný den. Fotky jako vždy: http://royalstuart.rajce.idnes.cz/Helfstyn_09/

12.4.2009   Tento víkend jsme měly být, nejen s Kyrou, v Szilvasvaradu na dvou výstavách. Jenže Kyra se rozhodla, že konečně začně hárat, po roce a tak jsem musela náš Velikonoční víkend trošku přeorganizovat. A kdo by v takovém krásném počasí zůstával doma, že? Takže v sobotu nás čekala procházka do našeho parku + prohlídka palmového skleníku. Puntičkám jsme nafotily pár sluníčkovýh foteček. Neděle byla maličko akčnejší, vyjely jsme totiž na zříceninu hradu Lukov. Kyra se osvědčila jako správnej rodinej pes a nic jí nedělalo problém. Všude vlezla, vysoké strmé schody nebo temné vězení, nad ničím nedumala, že by tam nešla. Se Sanynkou již trošičku problém byl - hrad nám totiž po 4 letech, co jsem tu byla naposled, malinko opravili a tam kde byly kameny jsou nyní dřevěné schody. Nikoho zřejmě nenapadlo, že při jejich zdolání můžou mít někteří problém / děti, staří lidé / a taky naše Sany. Na zpáteční cestě jsme se zastavily v Rymici - zámek, kostel a staré chalupy - ty mají ještě slámové střechy. A taky jsme ještě okoukly kostel ve Staré Vsi.  Fotky jsou zde:

Náš park a palmový skleník: http://royalstuart.rajce.idnes.cz/Jaro_nebo_leto/

   

Puntičky v parku: http://royalstuart.rajce.idnes.cz/Punticky_v_parku/

   

Lukov - patří k nejrozsáhlejším moravským hradům a taky nejstarším. Založen byl již v první polovině 13. století a pověst říká, že jej založili templáři: http://royalstuart.rajce.idnes.cz/zricenina_hradu_Lukov_09/

    

Rymice - zámek, kostel a staré chalupy:   http://royalstuart.rajce.idnes.cz/zamek_Rymice/ http://royalstuart.rajce.idnes.cz/Rymice_-_kostel_sv.Bartolomeje/ http://royalstuart.rajce.idnes.cz/Rymice_-_stara_chalupa/

   

Stará Ves - kostel: http://royalstuart.rajce.idnes.cz/Stara_Ves_-_kostel_Nanebevzeti_P.Marie/

   

8.4.2009   Všechno začíná kvést a tak jsem ráno vzala foťák a nafotila pár fotek probouzející se přírody - http://royalstuart.rajce.idnes.cz/Konecne_jaro/

   

7.4.2009   Fotky z víkendu konečně zpracovány a najdete je na těchto adresách.

Dalmatin fest 2009 - http://royalstuart.rajce.idnes.cz/Slavetin_09_-_Dalmatin_fest/

       

Slavětín sobota - http://royalstuart.rajce.idnes.cz/Slavetin_09_-_sobota/

   

Slavětín neděle - http://royalstuart.rajce.idnes.cz/Slavetin_09_-_nedele/

    

Vlkodávci - postoje - http://royalstuart.rajce.idnes.cz/Slavetin_09_-_vlkodavci/

   

Australáček - postoje - http://royalstuart.rajce.idnes.cz/Slavetin_09_-_australacek/

   

5.4.2009   Celý víkend jsme strávily s přáteli ve Slavětíně u Slavonic. Zde pořádalo MSC společně s Dalmatin klubem Dalmatin fest - závod v coursingu. Také tu probíhali tréninky a psíci mohli skládat coursingové licence. Pro nás to byl velmi úspěšný víkend. Kyra splnila podmínky pro udělení licence a v závodě, ve třídě amatér fena, skončila druhá. Chyběly pouze 3 bodíky na první místečko. Velikou radost mi udělala Sanynka. Ta ve speciální třídě - dalmatin bez PP - oběhla celou 400m dráhu a po doběhnutí do cíle jí začali všichni tleskat, což mi vehnalo slzy do očí. Sanynka, skoro 13 let, si dráhu náležitě užila, ale nejvíc jí prospělo, že mohla celý den lebedit na sluníčku.

Díky všem co se podíleli na této víkendové akci - MSC, Dalmatin klubu, Českému psovi, štědrým sponzorům a prima partě lidí, která na této víkendové akci byla   .

2.4.2009   Konečně zpracovány a nahráty fotky z Libami Cupu, který pořádala ch.s. Libami společně s RR Sportem ve Svitavách. http://royalstuart.rajce.idnes.cz/Den_s_RR_sportem_-_1.cast/ http://royalstuart.rajce.idnes.cz/Den_s_RR_sportem_-_2.cast/ http://royalstuart.rajce.idnes.cz/Den_s_RR_sportem_-_3.cast/

28.3.2009   CAC Nitra - na tuto výstavu vyrazila Kyra sama. V Brně jsem ji předala Míše z Grey Luck a ta jí dělala taxi. V Nitře byla s Kyrou v kruhu Barča od Pepíčka a Alexe a od paní rozhodčí Fintorové si odnášejí z mezitřídy V1, CAC a BOB. Bohužel, jak se stává na Slovensku zvykem, dalmatini byli pouze 3 a já mám někdy pocit, že jsem si pořídila málopočetné plemeno. Kdybych ho chtěla, pořídila jsem si lapphunda nebo lapinkoiru a ne, že bych si s tou myšlenkou nepohrávala. A jak dopadli ostatní Barčeni svěřenci? Její vlastní Pepíček ve třídě šampionů V3, dalmatin Riči /Kyřen táta/ ve třídě šampionů V1,CAC a výmarka Agony taky třída šampionů V2, r.CAC. Všem moc gratulujeme a holky DÍKY ZA VŠE.

CAC Nitra - Kyra in intermediate class - 1Exc, CAC, BOB - judge: Fintorová Ludmila / SK.

27.3.2009   Abychom alespoň z části chránili soukromí těch, co nám píšou do Návštěvní knihy, byla jsem nucena skrýt IP adresy, bohužel jsou jen z části, ale lepší než nic. Naše chovatelská stanice ROYAL STUART byla zneužita a zatažena do sporu mezi majiteli dalmatinů. Nemáme o to zájem, chovatelská stanice ROYAL STUART nemá s tímto sporem nic společného a ani nebude.

25.3.2009   Kyra je již oficiálně ČESKÝ ŠAMPION.       Kyra is CHAMPION of CZ officially.

22.3.2009   Celý den jsme strávily s RR sportem na coursingu ve Svitavách. Kyra první kolo zaběhla fantasticky, v druhém jí na jednom místě pořád něco vadilo. Kousek odběhla a vrátila se zpět. Navlékl se nový střapec, ale udělala to znova, nakonec se chytla, ale bylo to takové nemastné neslané, zkrátka nic moc. Velký dík patří organizátorům této akce. Perfektní zázemí a úžasná parta lidí. Díky  . Fotek je snad ,,milion,, ale budu se snažit aby to bylo rychle.

21.3.2009   S Míšou jsme vyrazily do nedalekého Krakovce, pomuchlat malé RR v chovatelské stanici Wandellmere. Štěňátka již mají sbalené batůžky a jsou nachystáni opustit rodný dům a vyrazit do světa. Měly jsme to štěstí, že všech 10 prcků bylo ještě v rodném hnízdě. Pár fotek je zde:                         http://royalstuart.rajce.idnes.cz/Wandellmere_-_C_litter/

   

20.3.2009   CACIB Katowice - tak na tuto výstavu nás jela taková malá výprava - já s Kyrou, Barča s Pepíčkem a Alexem a Míša s šedivkou Airony, mimochodem holky si náramně padly do oka. K výstavnímu kruhu dobíhám za 5 12, protože jsme ve městě vůbec nevěděly, kde se zrovna nacházíme. Obě holky nastupují do mezitříd a obě získavají shodně V2 /v konkurenci: Kyra 3/3, Airony 3/2 /. Kyru porazila nevlastní sestra Tara - Utopia Bialo Czarni, která také získala BOBa. Pepíček ve třídě šampionů je na tom o dost líp a odnáší si CAC, CACIB + nominaci na Cruft's 10'. Zárověň plní podmínky a získává nejen titul polský šampion, ale také interšampion. Fotky zde: http://royalstuart.rajce.idnes.cz/CACIB_Katowice_09/

      

18.3.2009   Do Článků jsem přidala můj pohled na ŠŠ a to českého a polského.

14.3.2009   Konečně přestalo nejen pršet, ale i foukat a tak jsme mohly s Kyrou pořádně provětrat disky. Vše v rámci našeho tréninku, to je jasné. Má to jednu velikánskou výhodu - vystačíme si sami, Kyra je vyběhaná a já se moc nenadřu  . Fotky, tentokrát už trochu lepší, jako vždy zde: http://royalstuart.rajce.idnes.cz/Frisbee_-_opet_trenujeme/

   

11.3.2009   Nevíte kam se psem, či psy, na dovolenou? A co tak Jeseníky - Lipové Lázně? Že nevíte? Tak se koukněte sem - Penzion ZÁTIŠÍ.

9.3.2009   Máme tady další speciální oznámení. V chovatelské stanici od CIPÍSKA jsou k mání štěňátka maďarského hrubosrstého ohaře.

Puppy for SALE - drotzoru magyar vizsla od CIPÍSKA.

   

8.3.2009   Ráno jsme vyrazily na pole a při té příležitosti vzaly i disky. Trénovat se musí pořád. Odpoledne /po pohádce/ nás čekala již klasicky procházka s Badem. Jak Kyře jde frisbee se můžete podívat zde: http://royalstuart.rajce.idnes.cz/Frisbee_trenink_-_brezen_09/

   

Konečně jsem se probrala fotkama ze středy, kdy jsem s Míšou, puntíky a RoBri vyrazili na Podebrady. Fotečky zde: http://royalstuart.rajce.idnes.cz/mokre_Podebrady_s_RoBri/                         

6.3.2009   I u nás to žije Cruftíkem. Výsledky dalmatinů budou možná už za chvilku, kolie až v neděli. Abych ale nemusela výsledky pokaždé hledat, pěkně jsem si je stáhla. Snad se mi podaří, nejen k vítězným psům, najít fotografie.

3.3.2009  S Jitkou jsme se snažily zdokumentovat ŠŠ v Leszně. Jak se nám to povedlo se můžete podívat zde: http://royalstuart.rajce.idnes.cz/SS_Leszno_09/

1.3.2009    V polském Leszně se konala výstava šampionů, nazvaná Champion of Champion's Leszno 09' a já se rozhodla, že se jí zůčastníme. Podle internetu byla Kyra jediný dalmatin přihlášený na tuto výstavu a tudíž jsem věděla, že postup do dalšího kola je jistý. Co jsem nevěděla, že se na této výstavě zadávají titul CWC, ten je platný na polského šampiona, Najlepszy pies/suka v rasie a Zwyciezca rasy. Rozhodčí pro kruh 3, náš kruh, byl pan ing. Jaromír Dostál. Co jsem netušila, že Kyra postoupí za VI.skupinu, vybíral pan Aleksander Skrzynski, spolu s bíglem a porcelainem do velkého finále. Do tohoto finále postoupilo pouze 32 psů. Na Kyru losem vyšla nádherná lhasa apso a ta nás z dalších bojů vyřadila. Nám to ale vůbec nevadí, protože jsem nedoufala, že se dostaneme tak daleko.

A nesmím zapomenout ani na kamarádku Jitku, kterou jsem na tuto výstavu ukecala, no ukecala, ona jela ochotně a ještě přihlásila svou cardinganku Auru. Na rozdíl ode mě měly konkurenci a skončily na krásném druhém místě. Za fotky Kyry děkuji právě Jítě   .

    

22.2.2009   Ani dnes jsme neseděly za pecí a den jsme strávily většinou venku. Dopoledne na Poděbradech - tady jsme potkaly VIP psa a to 10 letého RR Arga od Dopitů. Možná se bude někomu zdát, že z této procházky je moc obyč. fotek Sany s Kyrou, které se tahají o klacek. Kdo, ale zná Sany, ví, že tuto hru již skoro neprovozuje a je vzácné ji takto vidět. Odpoledne, po pohádce, jsme šly u nás na pole a společnost nám jako obvykle dělala Marťa s Badem. Kyře sice dalo práci než Bada rozhýbala a pak ji opět zajímal sníh, co mi lítal od bot, ale nakonec přece jen se psiska proběhla spolu.

http://royalstuart.rajce.idnes.cz/zasnezene_Podebrady_09/

   

http://royalstuart.rajce.idnes.cz/na_prochazce_s_Badem/

   

21.2.2009   Celý týden si užíváme sněhu a to doslova. Tady je výpis posledních tří dnů.

Ve čtvrtek jsme vyrazily k nám na pole, jen s Kyrou, na procházku se Zdenkou a jejím caníkem Flakeem. Oba dva byli jak šílení, ale Kyra zjistila, že jak se brodím sněhem, odlítává mi od bot sníh a bylo po hraní. Tedy po hraní dvou psíků. Kyra tak dlouho otravovala, až jsme jí musely začít házet sníh. Pak jsme ale našly klacek a začala psí hoňka. A protože Kyra je takový malý Usurpátor, klacek chtěla jen pro sebe. Jak se jí to povedlo, tak to se můžete podívat zde: http://royalstuart.rajce.idnes.cz/divoke_snehove_hratky_s_Flakem/ 

   

V pátek jsme vzaly sebou disky a trošku potrénovaly frisbee a potrápily tělo. Fotky nejsou úplně nejlepší. Nejde prostě házet a k tomu pořádně fotit. Ale Kyra byla spokojená a to je hlavní. http://royalstuart.rajce.idnes.cz/Frisbee_-_snehovy_trenink/

   

V sobotu jsme vyjely kousíček za Olomouc, na Svatý Kopeček. Skoro 3 hodinová procházka zasněženým lesem byla jako pohádka. V lese sice bylo plno lyžařů, bohužel si z lesa udělali běžecké trasy - a to z celého lesa - proto se nešlo vyhnout všem stopám, ale my se snažily. Bohužel nemáme křídla a lyžaři byli všude. Vše se ale obešlo bez problémů a většina lidí byla z Kyry nadšená. Z jejího kamarádství a hlavně z toho, jak si užívala sníh. Vypadala totiž jako by jej viděla poprvé v životě. Vůbec jí nevadilo, že jak sleze z cesty, tak se brodí sněhem po břicho. Lítala jako smyslů zbavená, ale na všech fotkách je vidět jasně jedna věc, opravdu spokojený pes. A takový by měli být všichni. http://royalstuart.rajce.idnes.cz/zasnezeny_Svaty_Kopecek_09/

   

20.2.2009   Myslela jsem, že to ještě dlouho nebudu psát, ale dnes za duhový most odešel Sorbonkův táta ch. HANDSOME BLACK ALKAMI   . Bylo mu nádherných 14 let a kousíček. Mějte se tam nahoře kluci dobře. A do Vermika posíláme kondolenci.

17.2.2009   Tak nám napadlo opět trochu sněhu a protože jsem dlouho nefotila, musím cvičit , vzaly jsme sebou i foťák. Procházka byla jen u nás na poli a po dlouhé době jsme potkaly boxera Griffa, ten má chudáček smůlu, protože ne každý pesan snese jeho přemíru energie. Jenomže naší Kyře přesně tohle vyhovuje a čím divočejší pes a hrátky o to je lepší.

We have a new snow photos. Kyra with Sany and their friend Griff.

Fotky jsou zde: http://royalstuart.rajce.idnes.cz/a_zase_snih/

   

14.2.2009   Kyřiny fotky z výstavy, autorem je Monika Pelíšková - Mončo díky, najdete zde: http://royalstuart.rajce.idnes.cz/Kyra_Brno_-_sobota/  

12.2.2009   Konečně jsem se probrala fotkama z Brna. A jaké jsou? No koukněte sami: sobota - http://royalstuart.rajce.idnes.cz/CACIB_Brno_09_-_sobota/                               neděle - http://royalstuart.rajce.idnes.cz/CACIB_Brno_09_-_nedele/

7. + 8.2.2009   Tento víkend byl jedinečným. V Brně nás čekaly hned dvě CACIB výstavy a Kyra je naprosto fantastická. Získává 2 x CAC, 2 x CACIB a 1 x BOB + nominaci na Cruft's  2010'. Tituly jí udělily rozhodčí: v sobotu paní Lenka Frnčová a v neděli paní Věra Dvořáková. Kyra také splňuje podmínky pro udělení titulu ČESKÝ ŠAMPION.

DuoCACIB Brno and our excellent week. Kyra in intermediate class: 2 x CAC, 2 x CACIB, 1 x BOB + Cruft's qualification 2010. Judge: mrs. Lenka Frnčová and mrs. Věra Dvořáková. Kyra finished CHAMPION of CZECH REPUBLIC.

2 x 1Exc, 2 x CAC, 2 x CACIB, 1x BOB + Qualific. Cruft's 10'

  

4.2.2009   Tak dlouho jsem hledala až jsem našla. Co? Sanynčeny fotky z jejího prvního coursingu, to jí bylo necelých 11 let. Když jsem to Barči tenkrát volala a ptala se, zda si to můžeme přijet zkusit, zajisté si myslela, že jí volá blázen, který chce svého psa zničit. Sany ale všem dokázala, že nepatří do starého železa, energie má na rozdávání a nejeden mlaďoch jí může závidět. Dnes, kdy jí táhne na 13 rok už sice střapeček moc nehoní, nechce honit, ale jakmile ho vidí na dráze, všichni ji slyší.  Pár fotek od Psa Jíry můžete shlédnout na této adrese: http://royalstuart.rajce.idnes.cz/Sany_-_coursing_07/

   

1.2.2009   Na dnešní den byl naplánovaný výlet na zříceninu hradu Cimburk - Koryčany. U nás zůstalo jen u plánu. Bohužel naše cesta skončila před Střílkami, protože v kopci uvízl kamion a pro nás by to znamenalo vrátit se zpět do Vyškova, pokračovat na Brno a přes Slavkov dojet do cíle. Jenomže cesta zpátky po klouzavé silnici, silničáři opět zaspali, nebyla to nejlepší řešení. Navíc by na nás ostatní dlouho čekali. Naše, už méně klouzavá cesta zpátky, vedla přes Kroměříž na dálnici a domů. Až kolem 10:00 jsme potkaly silničáře, možná si jen chtěli přispat .

31.1.2009   Na rajčátko jsem nahrála několik starších fotek z našich výletů a procházek. Kdo jste byl s náma nebo my u Vás určitě se jukněte: www.royalstuart.rajce.net 

26.1.2009   Do Výstav doplněny fotky - děkuji fotografům: mamce, chovatelce Irče, Barče Zdráhalové, Evce Dragovič, Monice Pelíškové, Evce Handlové a Janě Crhové    .

25.1.2009   Dnes jsme vyrazily směrem na Bunč. Společně s Barčou a RR Alexem a Pínem, Mončou a groendelačkou Ori, Dáškou s Michalem a jejich Moly a Ený jsme si užili skoro 3 hodinovou procházku. Z Bunče jsme šli k rozhledně Brdo a zpět a protože jsme vyjeli hned ráno, obešlo se bez jiných výletníků. Takže shrnuto: báječný výlet na sněhu. Bylo zmrzlo, sucho, teplo, slunečno a psiska náramně spokojená. Moje fotky najdete zde: http://royalstuart.rajce.idnes.cz/Bunc_09/. Barčeny fotky tady: http://alexapepee.rajce.idnes.cz/Bunc_leden/

   

24.1.2009  CACIB Trenčín - Kyra v mezitřídě získává V1, CAC, CACIB a BOB od rozhodčího Tibora Havelky /SK. Do odpoledních soutěží nastoupila Kyra s Barčou od RR Pínoška a Alexe, já si totiž v kruhu natáhla sval, spolu s nimi dalších 8 psíků za VI. skupinu. Holky odvedly super práci a postoupily mezi 5 nejlepších, bohužel stupínky byly pouze na tři místa, ale pro mě byly stejně nejlepší.

CACIB Trenčín - Kyra in intermediate class - 1Exc, CAC, CACIB + BOB.

  

Barčeny fotky Kyry zde: http://royalstuart.rajce.idnes.cz/Kyra_-_CACIB_Trencin_09_od_Barci/ , ty moje budou hned, jakmile půjdou nahrát na rajče, někde nastala chyba a toto album nejde nahrát.

Po celém odpoledni, kdy jsem se snažila nahrát fotky na rajče, se to konečně povedlo. Fotky sice vůbec nejdou tak, jak byly nafoceny, ale důležité je, že jsou nahráty. Takže CACIB Trenčín 09' je zde: http://royalstuart.rajce.idnes.cz/Show_09/

17.1.2009   Na soutěž Šampion šampionů ČR 08' byli, i s Kyrou, přihlášeni 3 dalmatini. Brala jsem to jako výlet na ,,čumendu,, a další setkání s chovatelkou Irou a stejně postiženými  přáteli. Proto pro mě bylo veliké překvapení, když se našemu puntíkatému prckovi, a prcek oproti oboum intrům je, podařilo uspět na parádním druhém místě.

Fotky, kvůli špatnému osvětlení ne moc kvalitní, najdete zde: http://royalstuart.rajce.idnes.cz/Sampion_sampionu_09/

A jedna parádní zpráva na konec. Sorbonkův táta Sam - ch.Handsome Black Alkami se dnes dožívá krásných 14 let. Ze srdce mu celá naše rodina přeje všeho NEJ   . Sam žije v ch.s. VERMIKO.

13.1.2009   Miška od RoBri si z Kyry dělá srandu, že je pitbul převlečený za dalmatina. A já, že jí každé ráno kreslím puntíky, to proto aby se jí lidi nebáli. Na fotkách z dneška, kdy jsme potkaly pitíbo kluka /9 měsíců/ Čendu, se můžete podívat, jak to vypadá, když si hrají dvě rakety, které navíc vypili hopsinkovou šťávu.  http://royalstuart.rajce.idnes.cz/Kyra_s_Cendou/

    

11.1.2009   Pár fotek z dnešního rána. Tak vypadá zima u nás v Olomouci: http://royalstuart.rajce.idnes.cz/Zmrzle_rano/

   

Opět národka v Olomouci. Holky od kolií měly slíbené focení a tak se i stalo. S novým foťákem je radost fotit a já jsem s fotkama z této výstavy velmi spokojená. K nahlédnutí zde: http://royalstuart.rajce.idnes.cz/NVP_Olomouc_09_-_nedele/

9.1.2009   Národka Olomouc - protože jsem, výjimečně, na této výstavě pracovala, Kyru měla na starosti Linda Kynclová. Holky nastoupily do mezitřídy a vedly si naprosto fantasticky. Rozhodčí Štefik Štefan /SK/ jim zadal toto:

V1, CAC , NÁRODNÍ VÍTĚZ a BOB + 5.BIG /Fonfara Henryk - PL/

Díky Lindo za perfektní předvedení a výsledek    .

  

Více fotek naleznete zde a autory jsou: mamča, Bára Kynclová a já: http://royalstuart.rajce.idnes.cz/NVP_Olomouc_09/

8.1.2009   Co napadla ta trocha sněhu, jsme pořád venku. V pondělí jsme vyrazili, celá sestava, do Holice na pole: http://royalstuart.rajce.idnes.cz/Vsichni_na_poli/

V úterý jsme byly jen u nás na hřišti s novým kamarádem: http://royalstuart.rajce.idnes.cz/s_novym_kamaradem/

Ve středu jsem nafotila puntičky při lebedění doma: http://royalstuart.rajce.idnes.cz/Punticky_doma/

   

Dnešek jsme vyjely, s polu s Miškou a RoBri, na naše oblíbené Poděbrady. Kyra, jako vždy, lítala jako splašená, ale naprosto spokojená. Fotky najdete zde: http://royalstuart.rajce.idnes.cz/Zimni_Podebrady/

   

4.1.2009   Konec roku jsme strávily s prima partou psích přátel v Rudné pod Pradědem. Jedinou chybou bylo to, že jsme tam strávily jen 2 dny. Ale i ty jsme se snažily využít naplno. Puntičky byly vzorné a Kyra jako vždy svolná k lumpárnám s ostatními psíky. Náš pobyt jsem se snažila řádně zdokumetovat, ale protože se musím s foťákem napřed sžít, ne všechny fotos jsou dle mých představ. Vše je rozděleno do fotogalerií, podle toho co jsme zrovna dělaly.

Silvestrovský coursing: http://royalstuart.rajce.idnes.cz/Silvestrovsky_coursing_08/

    

Hrátky Kyry a Beníka: http://royalstuart.rajce.idnes.cz/Postelove_hratky_Kyry_s_Benikem/

   

Silvestr 08': http://royalstuart.rajce.idnes.cz/Silvestr_08/

   

Novoroční procházka: http://royalstuart.rajce.idnes.cz/Novorocni_prochazka_09/

   

Novoroční coursing: http://royalstuart.rajce.idnes.cz/Novorocni_coursing_09/

   

Moc sněhu u nás nemáme, ale i ta trocha stačí ke spokojenosti puntiček. Pár fotek z dnešní ranní procházky, jen u nás na poli, najdete na této adrese: http://royalstuart.rajce.idnes.cz/Zasnezene_rano/

Our snow morning - http://royalstuart.rajce.idnes.cz/Zasnezene_rano/

   

1.1.2009   O víkendu jsem vytáhla skoro celou rodinu na procházku do naší ZOO. Pár fotek najdete zde: http://royalstuart.rajce.idnes.cz/ZOO_Olomouc_08_zima/

Do odkazu Moje rajče vložena nová složka ZOO. Zde najdete všechna fotoalba ze ZOO výletů, kde jsme byly.

New link Moje rajče, new window ZOO's.