aktualizováno: 06.04.2024 19:03:02

KENNEL  ROYAL STUART Dalmatian's

2016

Novinky...

                           

31.12.2016   Poslední týden starého roku jsme strávily procházkama s přáteli a jejich psíčky. V úterý a ve středu to byla procházka kolem Moravy s Evkou a coonhaundím miminem Daiquiri. Na toto místo jsem se vrátila po několika letech. Bylo to místo kam jsem jezdila s Bohdankou a jejím RR Afronem Darma a se Sorbonkem a Sanulkou. Prostě místo se spoustou vzpomínek. A já už jsem zapomněla jak je tam krásně. Tudíž oprašujeme a budeme tam jezdit častěji. Kor když to mám za skoro za barákem a cca 10 min jízdy autem. V pátek to byla punti procházka s Gabčou a rodinou Barákovic na Kopeček. A v sobotu zase Kopeček s Gabčou a Fanny. Puntičky se unavily, aby ne 3,5 hodky v lese jim dalo trošku zabrat, 2x. Do lesa jsme se vydaly po hodně dlouhé době. I když to tam mám moc ráda s Foxou si tam moc netroufám, protože člověk musí mít furt oči na šťopkách, což mi dokázaly i tyto prochajdy. Srnky, které vyplašil někdo před náma nám doslova přelítly pod nosem. Přivolání nebylo 100%, ale jen vyběhla a po chvíli se vrátila. Nehonila je a nelítala po lese jako pako. Za to na louce lovila myši. Doufám, že si s náma všichni ty procházky užily. Stejně jako my.

     

21.12.2016    Puntičky se účastnily focení na kalendář DALMATIN 2018. Jsem zvědavá co z toho bude. Focení probíhalo u Moravy pod Kláštěrním hradiskem u nás v Olomouci. Autor: Vladimír Švanda.

 

3.-4.12.2016     Pro nás poslední výstavní víkend v tomto roce Duo CACIB Nitra. V sobotu posuzovala dalmíky paní rozhodčí Věra Dvořáková /CZ a v neděli Gabriela Ridarčíková /SK. Přihlášená byla Fox do otevřené a Kyra do veteránů. Výstava dopadla pro Fox jen na půl, Kyra po oba dva super. Jak jinak když byla jedinej veterán plemene. Fox v sobotu 2/2 1Exc, CAC, R.CACIB. V neděli 3/3 3Exc. Kyra po oba dva dny 1Exc s luxusníma posudkama. BOV se na SK nezadává. Vždy mě potěší chvála na moje puntičky a je jedno zda je to Kyra, Maya či Fox. V neděli to byla slova slovenské rozhodčí jen co vlezla Kyra do kruhu - ta má přesně tu hlavu co se mi líbí a tady nejsou vůbec vidět. Kde já takový hlavy uvidím? Po takových slovech jsem si naivně myslela, že z toho bude víc než jen 1Exc. Ovšem třídu open feny tedy nešetřila vůbec a člověk byl rád, že z ní vypadl. Po sobotě jsem byla ráda, protože sobotní maraton kdy jsem ke konci nevyzla z kruhu mi dal kapánek zabrat. Je vidět, že kondice je fuč. Díky všem za prima dva dny nejen u kruhu.

 

19.11.2016   Dnes je to 6 let co jsi nás opustila. 6 dlouhých let a stejně je to někdy jako by to bylo včera. Moc nám chybíš.

  

17.11.2016.      TOP DALMATIN DK CZ 2016 - další rok a zase nová pravidla pro tuto soutěž. Letos se počítaly pouze české výstavy na kterých se zadává CAC, NV, CACIB + výstavy klubové. Jediné co se mi nelíbí je to, že pokud mají dva psi stejný počet bodů tak nemají stejné pořadí, pokud mají jiný počet výstav. Pro mě za mě můžou být klidně dva Absolutní vítězové pokud na to bodama dosáhnou a je mi jedno za kolik výstav. Kyrunka se i letos stala TOP VETERÁNem a k tomu přidala i 2.MÍSTO a stala se 2 NEJLEPŠÍM DALMATINem vůbec. A dle počtů víme, že je i NEJ FENOU. Ale to se jí bohužel nepočítá. Nemůže sedět na dvou židlích zároveň laugh. A vypadá to, že o Absolutního vítěze jsem ji obrala já tím, že se jsme některé výstavy vypustily. Fox si vedla super na začátku roku, pak už nám štěstí tolik nepřálo. Fox skončila jako 4. NEJLEPŠÍ FENA. V celkovém pořadí skončila jako 14. Tabulku dospělých fen uzavírá naše Maya, která absolvovala pouze klubové výstavy a to ve třídě čestné a to jí vyneslo 21.MÍSTO. Je jen blbé, že v tabulce nejsou i feny co skončily s nulou, když už se pořadí určuje podle body=výstava. Maya totiž není poslední. Ona je cca třetí od konce. Ve veteránech bodovali i Sam, matka Kyry a babička Mayi a Fox, ta skončila 4, ale měla být 3 a Orin, otec Fox, ten skončil 2.

 

5.11.2016   Naše letošní první výprava na Slovensko, CACIB Bratislava. Přesto, že jsme mohly jet na oba dva dny volba padla nakonec pouze na sobotní výstavu, kterou posuzoval pan Miroslav Václavík / CZ. Dvoudenní výstava nás totiž stále ještě čeká. I tak jsem sobotu velmi zvažovala, protože loni to nebylo u pana rozhodčího nic moc. Nakonec jsme to riskly a risk se vyplatil. Fox ve třídě otevřené 2/2 získala 1Exc, CAC, r.CACIB. Kyrunka ve veteránech 1Exc. BOV se na SK výstavách nezadává. Handling Argo di Assonanza o CACIB - výsledek r.CACIB. Po delší době jsme zůstaly na závěrečky a byl z toho ,,pouze,, užší výběr. I když on ten užší výběr znamenal to, že byla mezi nej 5 veterány asi z +/- 50. Díky všem za prima společnost po celý den. Fotky tentokrát od jiných fotografů, protože můj objektiv tu halu prostě moc nedával. Foto: Jakub Antoš a Roland Furi - děkujeme.

 

29.10.2016    Maya slaví už 6 narozeniny. Buď pořád taková jaká jseš, protože pokud se něco změní znamená to, že se něco děje a to by nebylo dobře.

                      

29.10.2016   DuoCACIB Praha. Jely jsme pouze v sobotu na AUS rozhodčí Wendy Baker. Rozhodčí nijak předem nesonduju, prostě buď jedeme nebo ne. AUS rozhodčí už jsme zažily v roce 2012 a Kyra s Mayou nedopaldy špatně a tak rozhodování nebylo těžké. Ovšem jen do té doby, než mi bylo oznámeno, že paní rozhodčí je specialista na plemeno. No nic no jedeme i tak však ono to nějak dopadne. Fox ve třídě otevřené 3/3 získala 2Exc, r.CAC. Kyra ve veteránech 1Exc, BOV. Při čtení posudků jsem se dmula pýchou jak ty moje puntičky jsou super. Ovšem jen do tý doby než jsem viděla posudky druhých. Až na pár drobností bylo vše jak přes kopírák. I s chybama psa. Největším dárkem pro Kyru, ale byla chovatelka Ire a její dcera Adriana, kterou jsme musely bohužel vyhodit od kruhu, protože dorazila těsně před tím než šla Kyra. A Kyra je stále velmi miluje. A miluje je tak, že i tetu Jitku se snažila odstavit od Ire laugh A jinak všem díky za prima den.

  

8.10.2016   CACIB České Budějovice, rozhodčí Norman Deschuymere / B. No, moc chytré rozhodnutí to nebylo, ale když Fox holt potřebuje ten poslední CAC. A jak jinak než z mezinárodky. Před puntíky bylo pár jiných plemen a známky, které pan rozhodčí zadával nevěstily nic dobrého. Všude téměř samá VD. A pak přijde Gabča a hlásí a už dal i D. To se pak člověk do kruhu těší ještě víc. Fox ve třídě otevřené 2/2 rozšířala řady VD. Na pořadí byla 2. Kyra ve veteránech získala 1Exc, CAC laugh, BOV, BOS. Po kouknutí do složky jsem zjistila, že Kyře byl zadán titul CAC. Ten jsem šla vrátit, ale podařilo se vrátit pouze kartičku. V posudku to pan rozhodčí odmítl škrtnout a jako důvod uvedl, že mu řekli, že titul CAC má dávat všude a víc to neřešil. A tak Kyra má svůj první veteránskej CAC laugh. Díky za prima pokec těm co s námi strávili chviličku.  

24.-25.9.2016   Po delší době nás opět čekal výstavní víkend. V sobotu národka Brno a v neděli Memoriál, který se konal jen o pár km dál. V sobotu se vystavovala jen Fox s Kyrou, rozhodčí Jaroslav Matyáš/SK. Foxička ve třídě vítězů 2/2 V2, r.CAC. Kyra ve veteránech V1, BOV. Pan rozhodčí to sekal jak Baťa cvičky a tak za V2 s titulem jsem u Fox ráda. A protože fenka co nás porazila je již šampionkou a tak Fox má plný CAC. Který jí je ale stejně na nic. Stejně jako ten ze speciálky. Kyra s Eliškou Kubínovou v závěrčných soutěžích postoupila do užšího výběru, mezi 6 nej veteránů. A že jich tentokrát bylo. Eliško, díky za pomoc.

 

V neděli se konal Memoriál ing. J. Findjese na Panské Líše. Posuzoval pan rozhodčí Oleg Fintora/SK. Moje obavy, že to budu hledat se bohužel vyplnily. Navigace zklamala a místo Panská Lícha vzala pouze Panská. Samozřejmě, že Panská byla ulice a tak jsme se trošinku projely po Brně. Ale na výstavu jsme dojely včas. Kyrunka ve třídě veteránů V1, BOV, Veterán vítěz MJF, BISS VETERAN. Maya s Fox obě dvě ve třídě čestné 4/2. Maya obsadila 1.MÍSTO, Fox měla 2.MÍSTO. Za pomoc s holkama ve třídě čestné moc děkuju chovatelce Kyry Ireně Rohrbachové. Chovatelská stanice Naire se stala BISS chovatelskou skupinou. Děkujeme všem za příjemně strávený čas na těchto dvou výstavách. 

  

4.9.2016    Krajská výstava v Dolním Benešově - už zase. Ten rok vždycky nějak hrozně rychle uteče. Tady to číslo dalmíků není nikdy nějak extra vysoké. Letos 3 a z toho dva moji. A každej solo ve třídě. Rozhodčí Andraš Polgár / SRB. Fox ve třídě vítězů V1, Vítěz třídy, Krajský vítěz. Kyra ve veteránech V1, Vítěz třídy. Co nám ale udělalo velkou radost byl JH, který posuzoval stejný rozhodčí. Linda v 1.kategorii 9/9 a Zuzka v 2.kategorii  5/5. Obě dvě se dostaly na bednu. Obě dvě skončily na 4. MÍSTĚ. Na druhou stranu, aspoň si nic nemůžou závidět. Jsme na ně všichni moc pyšní. Co nás dále potěšilo byla slova pana rozhodčího na naši babču Kyru jenom co vlezla do kruhu. No ta teda je. Dnes by u měla v této konkurenci měla BOB. No, na druhou stranu v konkurenci nula nula prd by to měla jasně v kapse smiley

 

13.8.2016    Od začátku jsem do Boleslavi jet nechtěla. Tady nám nikdy pšenka moc nekvetla a asi ani nikdy nepokvete. Jenže Fox potřebuje poslední CAC a jak jinak než z mezinárodky. Ani rozhodčí Stefan Sinko/SLO pro mě nebyl velký lákadlo. O jeho posuzování si myslím svoje. Zažila jsem ho s Kyrou v Rakousku a stačilo. A kde v minulosti neuspěla Kyra tak tam to má Fox ještě horší. A asi jsem si to přivolala. Fanny v dorostu VN1. Fox v otevřené 3/2 V2, r.CAC. Kyra ve veteránech V1, BOV a v závěrečkách užší postup mezi 5 nej veteránů. Moc nás těší, že Kyra ve veteránech je rozhodčími oceňována jako Nej veterán, protože i když to nepíšu tak se občas stane, že jsou zastoupena obě dvě pohlaví.

 

7.8.2016   Speciální výstava v Týně nad Vltavou, rozhodčí Roubalová Ivana. Přilášené byly všechny 3 naše puntičky, Fanny a Zuzka s Lindou do JH. Naše výsledky byly přesně takové jak jsem předpokládala. Fanny v dorostu VN1, BISS PUPPY. Fox třída vítězů 2/2 V2, r.CAC. Kyra ve veteránech V1, Vítěz speciální výstavy veterán, BISS VETERAN. Nakonec šla Maya ve třídě čestné 2/2 získala V2. Maya si po dlouhé době výstavu užila. Skákala, dělala kraviny, moc chtěla kokina a tvářila se dokonce spokojeně. A hlavně opět výborný pohyb, což nás u naší pajdy těší nejvíc. A protože jsme měly u nás na prázdninách Zuzku s Lindou tak šup s nima do JH 3/3. Bylo to naposled co spolu byly v 1.kategorii, protože Zuzka od poloviny srpna už bude patřit do té druhé. Zuzka s Kyrou 1.místo. Linda s Mayou 2.místo. Lindě to pokazila Maya, která se sekla v jednom z rohů a táhla Lindu pryč. Nevím teda kam, protože přesto, že je Maya závislák za mnou, tak já jsem byla jinde. Byl to super den s prima lidičkama které jsme po dlouhé době zase viděly.

  

12.7.2016  Přesto, že web je plný pouze výsledků výstav a ničeho jiného a vypadá to, že nic jiného neděláme opak je pravdou. Fox si dává několikrát denně, i v těch vedrech, svůj pravidelný několikakilometrový běh v kukuřici. Maya s Kyrou se někdy připojí někdy ne. A jezdíme hodně plavat. U vody pak strávíme minimálně hodinku. Někdy se k nám přidá Gabča s Fannynkou a to je potom ta správná psí čurina.  

   

 

8.7.2016   Ve dvanácti letech nás náhle opustila matka Kyry a babička Mayi a Fox Samantha ich. Alphadirato Eternal Love. I když jí bylo 12 let je to pro nás velký šok a její ztráta se nedá ničím nahradit. Samantho sbohem a děkujeme za vše heart heart heart

                 

 

6.7.2016    Oblastní výstava v Kelči. Na Oblastky či Krajky se začíná hlásit čím dál více puntíků což je jenom dobře. Na této výstavě jich bylo k vidění hned 8. Fox ve třídě V1, Vítěz třídy a následně, s fenou z třídy open, získala Oblastní vítěz. Kyrunka třída veteránů V1, Vítěz třídy. Dalmíky posuzovala paní rozhodčí Lenka Frnčová.

 

3.7.2016   Výlet na výstavu do polské Bielsko-Biale byl úspěšný i když začal kapánek divoce. Nejen, že jsem chtěla jet do jiného města, ale já jsem jela i jinou stranou. Ale nakonec jsme dojely a ještě jsme měly spoustu času. Jediné co nám nepřálo bylo počasí. Ale odpoledne už na nás svítilo sluníčko. Za to překvapením bylo, že kruhy byly na betonu a dokonce kryté. Dalmouše posuzoval pan rozhodčí Leszek Siejkowski / PL a byly pouze ty naše. Kontrola zubů byla na můj vkus drsná, ale holky to ustály. Fox už sice kapánek couvala, ale spíš tím, že se jí to nelíbilo. Já osobně mít takového zubaře, tak jsem u něj byla poprvé a naposled. I ohony kontroloval snad obratel po obratlu. Fox ve třídě otevřené získala 1Exc, CWC, NDSwR, BOB a v závěrečkách pak přidala  3BIG. Kyroušek ve třídě veteránů 1Exc, BOV a záverečkách 4BIS VETERAN. Veterána vybírala paní rozhodčí Monika Parasyn / PL.

 

25.6.2016  Po dlouhých 8 letech jsme opět zavítaly na Oblastní výstavu do Náměště na Hané. Tuto výstavu máme dalo by se říci za zadkem, ale rozhodnutí nebylo tak jednoduché. Prostě se mi tam moc nechtělo. Ale co dělat s volnou sobotou, že? Dalmatiny posuzoval pan rozhodčí Miroslav Václavík a byly přihlášeny 4 holky. A vystavení těch všech bylo na mě. Naštěstí pan rozhodčí hafany v tom šíleném vedru šetřil a tak ze mě nebyla mrtvola. Fox ve třídě vítězů V1, Vítěz třídy, Oblastní vítěz. Kyra ve veteránech V1, Vítěz třídy a v závěrečných soutěžích 3BIS VETERAN. Fanny ve štěňatech VN1. Její matka Fantazie od Bílé laně ve třídě pracovní V1, Vítěz třídy. 

  

18.6.2016   CACIB Brno jezdíme už tak nějak tradičně. Fox chybí poslední CAC, bohužel  z mezinárodky, tak to byl další pokus. Bohužel u pokusu zůstalo. Ale tak vyrazíme zase příště. Dalmíky posuzoval pan rozhodčí Petr Řehánek a Fox nastoupila do nejpočetnější třídy otevřené 5/5. Naše psí děcko hned na začátku zaujal zvuk psacího stroje laugh, jinak ji nerozhodilo nic. Ani šrumec za ní. Bohužel ani na 100% odvedená práce nestačila a Fox získala V2, r.CAC, r.CACIB. Kyroušek přidala na své konto další V1, BOV. O veteránský titul se tentokrát utkal pes i fena. Handling malé Fanny byl v kruhu taky na jedničku. Ta malá je v kruhu, v postoji, prostě dokonalá a tak měla zaslouženě VN1. A jak u nás nebejvá zvykem máme z posouzení třídy Fox, fena otevřená, video a to rovnou z celého posuzování. Za toto video děkujeme Jakub Antoš. Je to poprvé co vidím jak to Fox jde a musím říct, že za mě spokojenost veliká  https://youtu.be/SoWpFkP89zg

 

4.-5.6.2016   Po delší době jsme vyrazily na výstavy oba dva dny. Vybrány byly Krajské výstavy ve Zlíně a v Lanškrouně. Do Zlína jsme jely po někalika letech, Lanškroun je naše láska. Pod naše křídla nám přibyla malá dalmatiní slečna ,,Fanny,, Ava Francesca von Chirlitz, jejíž majitelka nám do té punti rodiny prostě zapadla. Navíc Fanny až na pár detailů má podobný rodokmen jako naše Fox. Pro Fanny to byly první dva výstavní dny a nevedla si vůbec špatně. Ve třídě štěňat, 4,5 měsíce, získala 2x VP, 2BIS BABY, BIS BABY. A proč o ní píšu? Protože zatím toto šídlo vystavuju já laugh. Foxinka se taky činila a ve třídě vítězů byla 2x 1Exc, 2x Vítěz třídy, 2x Krajský vítěz. V Lanškrouně navíc 4BIS FENA. Kyrunka ve třídě veteránů 2x 1Exc, 2x Vítěz třídy veteránů. Ve Zlíně navíc 3BIS VETERAN. Moc děkuji všem rozhodčím, kteří nám ten den udělali hezčí.

  

7.5.2016      Naše malé puntíkaté děcko dnes slaví již 2. narozeniny. Ten čas tak hrozně letí.

                              

Po hodně dlouhé době, asi tak 10 let, jsme se vypravily na Krajskou výstavu do Hlučína. Dalmatinů bylo přihlášených 7 a posuzovala je paní rozhodčí Lenka Frnčová. Fox ve třídě vítězů, dle katalogu 2/2 - fena konkurence byla přesunuta do třídy otevřené, získala V1, Vítěz třídy a Krajský vítěz. Kyra ve třídě veteránů 2/2 získala do sbírky další V1, Vítěz třídy veteránů. Čekání na závěrečky jsme puntičkám zkrátily volnou zábavou v hlučínském jezeře. A že si to užily.

 

1.5.2016   Klubová výstava se konala v Praze. Posuzování přijala ruská rozhodčí paní Irina Petrakova a já byla zvědavá jak dopadne hlavně Kyra. Tato rozhodčí posuzovala naši klubovku již v roce 2007 a Kyroušek coby malý štěňátko u ní získala, ze třech 2 holky, 1 kluk, BISS Baby. Je škoda, že účast na takovou rozhodčí byla malá. Ale co, ti co nepřihlásili přišli o opravdu kvalitní posudky. Pokud se spokojí s all rounderem ok. Foxička v mezitřídě 4/4 VD3. Jak jinak za pihy. Jinak luxusní posudek s jedinou výtkou. Nicméně celá mezitřída odešla s touto známkou. Kyrunka ve třídě veteránů 2/2 získala V1, Klubový vítěz veteránů a následně porazila i psa a stala se BOV. A protože to byla výstava klubová tak se stala zároveň i BISS VETERAN. Kyra splnila i podmínky pro udělení titulu KLUBOVÝ VETERÁN ŠAMPION. Třída veteránů pro mě ale byla velmi těžká, protože Kyra nastoupila proti své matce Samantě. A i když Kyra vyhrála cítila jsem spolu s vítězstvím smutek. A není od věci napsat, že tyto dvě feny paní rozhodčí prohnala z celé výstavy nejvíc. Ještě než paní se paní rozhodčí rozhodla a nás prohnala, tak nám říká - toto není veterán třída, ty feny jsou HIGH QUALITY. Udělení titulu BOS jsem si posra.. sama tím, že jsem nenastoupila. Proč? Protože jsem slepá a nevidím, že pes co dostal BOB má koule. Prostě jsem si ho spletla s fenou. A do kruhu jsme vzaly i Mayu. Ta nastoupila do třídy čestné 3/3 a bylo z toho V3. I přes malé množství přihlášených psů to byl super den ve společnosti bezva přátel.

  

 

26.4.2016    OBRDŽELY JSME ZPRÁVU OD PŘÁTEL Z POLSKA. KYRA JE PRVNÍ FENA V PLEMENI, HISTORICKY PRVNÍ FENA V PLEMENI, KTERÁ SPLNILA PODMÍNKY PRO UDĚLENÍ TITULU VETERÁN ŠAMPION PL. Zároveň je teprve druhým dalmatinem s tímto titulem. Děkuji za Anna Kozber za tuto úžasnou zprávu.

 

24.4.2016    CACIB Opole. Na tuto výstavu mě ukecela Dáša od KK Tutý. Musela sice kapánek pomoci s placením a přihlášením, prostě mi nejdou přihlásit výstavy v PL, které musí bejt zaplacený předem. Na tuto výstavu bylo přihlášených 15 dalmíků. Pěkné číslo na výstavu v PL. Foxička v mezitřídě byla opět V3 ze třech. Na této výstavě to prozměnu projela proto, že je malá. Kdo byl či jezdí do PL ví, že někdy čím větší tím lepší, i když je to ve skutečnosti horší. No nic, jdeme dál. Ony to nejspíš nebudou jediný výstavy kde se nám nebude výsledek nějak extra zamlouvat. Kyrunka ve veteránech 2/1 byla V1, BOV. Kyra splnila podmínky pro udělení titulu VETERÁN ŠAMPION PL. Velký úspěch z naší výpravy nás ale teprve čekal. Dáša s Tutý si vyběhaly BOB a v závěrečkách 4BIG. KK posuzovala finská rozhodčí Elena Ruskovaara, která je pověstná svou přísností. VD či D jsou u ní naprosto normální známky, narozdíl pro nás laugh. Tutýnka byla jediná v plemeni která získala tituly.

 

23.4.2016    CACIB České Budějovice. Pro naše barvy nic moc výsledek. Fox ve třídě otevřené V3, ze třech. Posudek našeho skřítka? Ten je asi někoho jiného. Vím, kde má Fox přednosti a kde slabiny a to co jí bylo vytknuto to určitě tedy není. Kyroušek ve třídě veteránů V1, BOV. Na závěrečky jsme tentokrát nečekaly. Na zpáteční cestě jsme v Třeboni mrkly na hrobku a frčely domů.

 

10.4.2016   Národka Zabrze/Gliwice. Tato výstava se koná na nádherném místě. Když je hezky. Jenže tentokrát již několik dní pršelo a terén podle toho vypadal. Už v autě jsme dumaly jak to udělat aby domeček nebyl ze spodu úplně mokrej. Když jsme přijely na místo problém byl vyřešen. Puntičky zůstaly v autě. Jen se probrodily bahnem do kruhu na posouzení a zase zpátky. Dalmouše posuzoval rozhodčí pan Miroslaw Olejnik/PL a bylo celkem dva kusy flekatých. Fox v mezi byla V1, CWC, NDSwR. Kyra ve veteránech V1, BOV, BOB. Na závěrečky se mi tedy moc čekat nechtělo, ale maminka rozhodla a maminky se poslouchají. Kyra si pak ze závěreček ještě odnesla BIS VETERÁN 2BIG. 

 

9.4.2016   Národka Ostrava a opět bloudění a hledání výstaviště. Já si tu cestu prostě pamatovat nebudu. No, musím říct, že jsme jej našly pouze za pomoci taxikáře, který nám pomohl a dovezl nás na místo. Prostě Ostrava bude moje smrt. Na výstavu byla přihlášená Fox do mezi a Kyra do veteránů a dalmatiny posuzovala rozhodčí paní Viera Staviarská. Dalmatinů jak už bejvá zvykem na této výstavě moc nebylo. Feny, až na třídu mladou, byly po jednom ve třídě. Ale být sám ve třídě jak všichni víme nemusí znamenat výhru. Fox si z mezitřídy odnesla V1, CAC, Národní vítěz, CAC ČMKU. Foxin je to již 4 CAC. Dvě výstavní sezony má splněné akorát nám chybí ještě jedna mezinárodka. Tak uvidíme jak dlouho nám to bude trvat. Kyra získala V1, BOV. Moc děkuji za pomoc Lucce Běhalové která šla s Kyrou o BOBa a její sestře Nikol za nádherné fotky Fox. Na záverečky jsme tentokrát nečekaly.

  

26.3.2016    Po delší době jsme vyjely na Krajskou výstavu do Vyškova, která ale byla,  asi z kapacitních důvodů ve Slavkově u Brna, v areálu fotbalového stadionu. Krásné místo a okolí, ale to bylo asi tak všechno. A tak se na tuto výstavu asi zase nějaký ten pátek nepodíváme. A není to kvůli neúspěchu našich psů. Někdy prostě jen snaha uspořádat výstavu nestačí. Na výstavu se mnou jela neteř Linda, vystavovala Mayu a přihlášené byly všechny tři puntičky. Fox do vítězů, Maya do čestné a Kyra do veteránů. Dalmatiny posuzoval pan rozhodčí MVDR. František Šimek. Puntičky ostudu neudělaly a všechny tři získaly V1 plus tituly náležící do jejich tříd. Reputaci si udržely, až na Fox i do závěrečných soutěží. Linda s Mayou byly super tým a mě jen mrzí, že posouzení v kruhu jsem neviděla, protože jsem musela vrátit Fox do domečku a z domečku vytáhnout Kyru. Po návratu ke kruhu nám pan rozhodčí říká - kdyby se dnes zadával BOB tak tato fena jej ode mě dnes dostala. Tou fenou myslel naši Mayu. Ani neví jakou mi tím udělal radost, protože před naším posouzením byl v kruhu pesan po úrazu zadní nohy a majitelce pan rozhodčí nabídl odstoupení nebo disk. A tak jsme u Mayi byly připravené i na tuto variantu. Proto slova pana rozhodčího nám udělala vážně radost. Ale to už jsem psala. Celkem bylo dalmíků 4 kusy a všechno holky. Závěrečky posuzoval BIS veterána - Petr Řehánek, BIG - Tibor Havelka a BIS Honour - MVDR. Franišek Šimek. Původně to sice měla být pouze přehlídka tříd čestných, ale pan rozhodčí je dal na bednu. Za fotky moc díky Hana Dittrich Pauchová a Zdenka Flajšingerová .

,,Fox,, BÉRANGERE DE NAVARRA Royal Stuart - 1Exc, Class winner, Regional winner

,,Maya,, ALIÉNOR d´AQUITAINE Royal Stuart - 1Exc, 2BIS HONOUR

,,Kyra,, DREAMSKAPE LOVES OF Naire - 1Exc, Class winner, BIS VETERAN BITCH

 

13.2.2016   TOP DALMATIN 2015 - soutěž vyhlášená klubem měla pro rok 2015 úplně nová pravidla. Maximální počet počítaných výstav byl 6 a to může odjet skoro každej. Rozdíl byl tentokrát v tom, že se počítaly pouze tituly / mimo veterána, tomu se počítá i V1. Tabulka počítání byla podle ČMKU. Foxinka byla ve dvou kategoriích a to v mladých a od září v dospělých fenách. Fox vyhrála třídu mladých a stala se TOP JUNIOR DKCZ 2015. V dospělých fenách skončila na místě 6. A celkově byla na krásném 7. místě. To už se dávalo na pořadí jen nejlepších 20 dalmatinů. Kyrunka třídu veteránů s přehledem vyhrála a to na to měla narozdíl od ostatních jen pět měsíců. A protože v prosinci nejezdíme tak to dala jen za 4 měsíce. Kyra se stala TOP VETERÁN DKCZ 2015. V TOP 20 skončila na místě 5. A když se na to kouknu pořádně a udělám si ještě svou mini statistiku tak Kyra byla 2 nej fena a Fox byla 3. Kyra se ukázala i v TOP Working 2015, kde získala 6. místo. Co nás těší je fakt, že Kyra je zatím jediný dalmatin který vyhrál všechny kategorie - TOP PUPPY, TOP JUNIOR, 2x TOP BITCH, 2x TOP DALMATIN, TOP VETERAN. A malá poznámka na závěr - mladí a veteráni se počítají psy a feny dohromady.

 

6.-7.2.2016   První ze dvou českých DuoCACIBů se konal již tradičně na začátku února v Brně. Foxička byla přihlášená do mezitřídy a Kyrunka do veteránů. Dalmatiny po oba dva dny posuzovaly české rozhodčí Olga Dolejšová a Věra Dvořáková. V sobotu, už po posouzení psů v mezitřídě, bylo jasné, že někde v posuzování je chyba a vyhrát třídu nemusí ten nejlepší jedinec, bohužel. A to ani nemluvím o tom, že člověk ani nevěděl, že Vám rozhodčí právě psa individuálně posuje. Foxinka byla v sobotu 4/3 V2, r.CAC, Kyrunka pak V1, BOV. Neděle byla úplně o něčem jiném a to nejen proto, že Fox s Kyrou ve fenách pobraly všechno. Prostě co rozhodčí to jinej přístup. Foxička v neděli V1, CAC, CACIB a Kyroušek byla V1, BOV, BOS. Oba dva dny jsme čekaly na záverečky a musím říct, že tolik veteránů pohromadě jsem ještě neviděla. Proto mi to nedalo a doma jsem vzala katalog a počítala. A napočítala jsem na sobotu 94 a na neděli 83 veteránů. Bylo počítáno jen jako BOV. Někde v plemeni bylo veteránů více a tak celkový počet stařečků byl určitě hodně přes 100.

,,Fox,, jch. Bérangere de Navarra Royal Stuart- 2Exc,r.CAC + 1Exc,CAC, CACIB

 

,,Kyra,, ich. Dreamskape Loves of Naire - 2x 1Exc, 2x BOV,1x BOS

 

9.1.2016    Již tradičně jsme vyjely na první letošní výstavu tohoto roku do Brna. Dalmatiny posuzovala paní Mgr. Viera Staviarská / SK. Tu jsme měly již na podzim a Kyra s Fox u ní nedopadly špatně. Puntíků bylo přihlášeno jen 11 a to ještě dva nedorazili. Foxinka po třech týdnech chození na vodítku, opět rozřezaný polštářek, který ovšem neustále praská, byla tak trošičku divoká a na začátku si sem tam poskočila. Pak se ale pěkně srovnala a už to byla zase ta disciplinovaná holčička. Fox získala V1, CAC a je přesně v polovině zisku ČR šampiona. Kyrunka ve třídě veteránů i přes svůj malý handikep, s největší pravděpodobností jí prasknula šlacha nebo nějaký vaz, který drží prst skrčený, získala V1, BOV. Protože byla Kyra sama, tak jsem ji v kruhu nehonila. Při nástupu o BOBa jsme se postavily pěkně nakonec, ale vedoucí kruhu s paní rozhodčí si nás postavili na začátek. A co by jeden nečekal - námitky ze strany vystavujích dalmatinářů, v kruhu - že, máme jít nakonec, že je bude veterán brzdit. Škoda, že se pořádně nedívaly kdo nás tam poslal. S Kyrunkou jsme pak nastoupily i do závěrečných soutěží a probojovaly jsme se až do užšího výběru, tuším snad 10 psů? Ale veteránů mohlo být tak min kolem 30. 

Fox - 1Exc, CAC                                               Kyra - 1Exc, BOV, short list for BIS Veteran

 

 

1.1.2016