aktualizováno: 17.02.2024 14:56:13

KENNEL  ROYAL STUART Dalmatian's

2014

Novinky...

31.1.2014

       

 

27.12.2014  Doplněna a upravena stránka Mayi v sekci Naše fenky.

29.11.2014   Zkusily jsme vyjet s Mayou na CACIB výstavu do Nitry a získat posledního CACIBa na Interšampiona. Dalmatiny posuzovala paní rozhodčí Věra Dvořáková. Máme ohromnou radost, protože náš cíl byl splněn. Maya ve třídě šampionů, pravda ve třídě byla sama, získala V1, CAC a navrh již zmiňovaný CACIB + BOS. Tím končí její aktivní účast na výstavách. Už bude jezdit jen sem tam krajky a výstavy pořádané klubem. Jako doprovod, ale bude jezdit pořád. Samozřejmě, že s náma byla i Kyra s Fox. Kyra ve třídě čestné V1 a Foxička byla VN1. Obě dvě byly taktéž ve třídě sami. Foxička kapánek zazářila v záverečkách. Byla vybrána asi z +/- 35 dorost holek do úžšího výběru, kdy si pí rozhodčí vybrala pouze 5 fen. A co čert nechtěl. Pro Fox už to byl asi velmi dlouhý den bez nic nedělání. Zkrátka a dobře Fox se nudila a tak místo běhu celý kolo odskákala. A tak naše malá Liška doskákala.

23. - 25.10.2014

Národka + Evropa + Speciálka

Máme za sebou 3 náročné výstavní dny.

Národku absolvovala pouze malá Fox, se skvělým výsledkem VN1 od paní rozhodčí Věry Dvořákové. Tak jak se jí před 4 lety líbila Maya, tak nyní moc pochválila i naši Béčkovou naději.

Na Evropu byla nahlášena malá Fox a Kyra. Kyru jsme hlásily hlavně proto aby byla vidět. Fox měla úkol těžší. Do té byly vloženy všechny naděje a sny a hlavně touha. Touha mít doma na Foxičku titul nejvyšší. Vyšlo to tak na půl. Fox ve třídě štěňat 3/3 byla VN1 a získala i titul EUROPEAN PROMISE 2014/Evropská naděje/. K tomu se i neoficiálně stala Nejlepším štěnětem v plemeni. A proč neoficiálně? Protože mužský zástupce ve štěňátkách nebyl a tento titul se štěňatům a dorostu nezadával. Kyra v silně obsazené třídě šampionek  12/12 získala výbornou. Posuzovala italská rozhodčí, dlouholetá chovatelka Manola Poggesi a bylo přihlášeno 87 dalmatinů.

Na Speciálku byly přihlášeny všechny 3 holčičky. Foxička do štěňat 7/7, Kyra do šampionů 7/7 a Maya do třídy čestné 5/5. Foxička nastoupila jako první a přesto, že už musela být určitě unavená, předvedla se víc než dobře. Jenže to tenkrát nestačilo a získala pouze známku Nadějná. Kecala bych, kdybych řekla, že nejsem zklamaná. Myslím, že tuto známku budu ještě dlouho rozdýchat. Kyrunka, klasika, předvedla svůj obvyklý výkon a získala V2, r.CAC. Než šla Maya na řadu padla i myšlenka Mayu nevystavit. Známka Fox dávala tušit, že Maya nedopadne dobře. Nakonec jsem si řekla, no co když tak dostane védéčko, se z toho nepoto. Pan rozhodčí překvapil i tentokrát. Maya získala parádní V3 a co potěšilo nejvíc, tak má v posudku napsáno hezký pohyb. Tentokrát posuzoval, opět, specialista pan Jean Pierre Achtergael z Belgie. Dalmíků bylo nahlášeno, za mě, rekordních 82 kousků na výstavu pořádanou klubem.

A taky nesmím zapomenout na tátu Orina - ich. Knock On Heaven Door Raul. Ten získal na Evropě ve veteránech vše co mohl - V1, BOV, EUROPEAN VETERAN WINNER 2014. Na Speciálce byl V3 z 5. Na Evropě byli 4.

                     FOX IS EUROPEAN PROMISE 2014

                 

 

12.10.2014  Další výstava v Pl, tentokrát v Gliwicích. Foxička byla opět VN1. Maya s kyrou shodně V2. Nic moc výsledek, ale puntičky pracovaly výborně.

5.10.2014   Vyjely jsme na skok do polského Rybnika na národku. Fox ve štěňatech vybrala naprosto vše a stala se BIS BABY. Maya ve třídě otevřené byla V1, CWC a Kyrunka ve třídě šampionů byla V1, CWC, NDSwR a BOS. Puntičky sice byly ve třídě sami, ale jak jsme zjistily pan rozhodčí s tituly i známkou VN šetřil a tak máme z jejich ocenění radost.

7.9.2014    Přesně ve věku 4 měsíců vyrazila Fox na svou první výstavu, na krajku do Dolního Benešova. Nebylo ani tak důležité vyhrát jako zůčastnit se, protože byl velký předpoklad, že na této výstavě budeme v plemeni sami, čekalo se s Fox i na závěrečky aby si to užila i s jinými psíčky. No sekla jsem se o jedno zvíře cheeky Foxinka výstavní socializaci zvádla na jedničku s hvězdičkou a v polovině dne byla už tak unavená, že mohla být puštěná. Nožky by ji už nikam neodnesly. Výstava se koná venku a tak jsme si přály hezké počasí. Hezky bylo až moc. Dalmatiny posuzovala paní Olga Dolejšová. První šla Fox a nevedla si vůbec špatně. Zoubky ukázala obstojně, v postoji to ušlo a pohyb taky nebyl k zahození. Maya v otevřené 2/2 svou třídu vyhrála a Kyra ve vítězích. Holky si pak spolu zaběhaly o Krajskýho vítěze. Kyru měla na starost neteř Linda a nakonec jej získaly. Do Juniorhandlingu 1.kategorie  jsme přihlásily Zuzku. Dětí bylo přihlášených asi 10. Na bedně teda stály ty, kteří mají psa stále doma, ale pro nás byla Zuza nejlepší, protože v postoji a v pohybu a byly jasně nejlepší. to, ale bohužel na bednu nestačí. Zuzku rozhodilo, že písmeno L dělaly dvě děti zárověň. Foxinka se šla proběhnut do závěreček, kde sní nastoupilo asi 22 dalších štěňátek. Paní Boženou Ovesnou byla vybrána do užšího výběru a dál už nic. To ale vůbec nevadí, protože Fox zde byla jen kvůli tomu aby si zvykla, že nebude v kruhu vždycky sama. A i to zvádla super a nerozhodil ji ani reprák vedle kterýho stála. Paní rozhodčí Olga Dolejšová se k Fox chovala úžasně. Byla velmi milá a já za to moc děkuji.

                               REGIONAL DOG SHOW DOLNÍ BENEŠOV

FOX - BABY CLASS - 1VP, short list for BIS BABY  

 

MAYA - OPEN CLASS 2/2 - 1Exc, CLASS WINNER 

 

KYRA - WINNER CLASS - 1Exc, CLASS WINNER, REGIONAL WINNER

 

ZUZKA LATOŇOVÁ + KYRA - JUNIORHANDLING 1.CAT.

 

I v Týně nad Vltavou se konala Krajská výstava, které se zůčastnil táta Orin. Ve třídě veteránů získal V1 a navíc ještě odpoledne 2BIS VETERÁN. Moc Evě Liškové gratuluju.

15.8.2014    DouCACIB Bratislava. I této výstavy se zůčastnila Sam a navíc i táta ,,Orin, ich. Knock On Heaven Door Raul oba dva ve třídě veteránů. A oba dopadli super. Sam posledním V1 dokončila SLOVENSKÉHO VETERÁN ŠAMPIONA a Orin ten v plemeni pobral všechno plus ještě něco málo v závěrečkách. Orin byl V1, BOB a 2BIS VETERÁN. Majitelkám a chovatelkám Ireně Rohrbachové a Evě Liškové moc gratuluju. Za zapůjčení fotek děkuji Petr Venglář a Martina Trávníčková.

 

 

14.8.2014  V Bratislavě se konala Klubová výstava, které se zůčastnila maminka a babička ,,Samantha,, ich. Alphadirato Eternal Love, která svou třídu veteránů vyhrála. Výstavu posuzoval přísný rozhodčí a jeden z autorů nového standardu pan Miro Fury z Chorvatska. Irenko moc gratulujeme.

25.6.2014  A další důležitý den pro Fox. Jelo se do Brna na ABCliniku zkontrolovat zda Fox slyší na obě dvě ouška. Výsledek byl ten nejlepší, Fox je OBOUSTRANNĚ SLYŠÍCÍ +/+. Do Brna za náma přijela i majitelka Orina Eva Lišková a vzala sebou i tátu Orina a babičku Kamilku. Klinice moc děkujeme za zapůjčení zahrady a hlavně velmi lidský přístup. 

  

A na zahradě se skoro celou rodinou - babča Kamilka, táta Orin, ségra Maya a máma Kyra a obě punti babičky Eva Lišková a moje máma.

 

21.6.2014  Fox má za sebou důležitou kontrolu a to kontrolu vrhu. Fox přijela zkontrolovat Irena Rohrbachová, chovatelka Kyry. Nutno podotknout, že na nás klade ty nejvyšší nároky a to proto aby někdo potom neremcal, že tam má ono a tam jí ono chybí nebo naopak přebejvá. Fox dopadla na jedničku a byla označena za standardtní štěně.

   

25.5.2014  Konečně je částečně aktualizován i náš web a to hlavně odkaz Odchovy. Doplněny informace o našem ,,B,, vrhu + fotky obou rodičů.

24.5.2014  Naše Little Fox už váží přes 1,5kg /oproti původní porodní váze 260g/ a už na kouká na svět.

 

11.5.2014  V Ptýrově se konala Klubová výstava a táta našeho ,,B,, vrhu Orin - ich. Knock ON Heaven Door Raul ve třídě veteránů - V1, BEST VETERÁN. Gratulujeme a jsme na Vás pyšní.

7.5.2014  A je to tady. Naše štěnátko po Kyře a Orinovi je na světě. Malá Fox přišla na svět císařským řezem, bude černě puntíkatá a je bez plotny. Její oficiální jméno zní Bérangère de Navarre Royal Stuart. Fotky najdete zde, na rajčeti http://royalstuart.rajce.idnes.cz/ a na FB.

   

26.4.2014  Maya jela na kontrolu do Brna k panu doktorovi Milanovi Snášilovi. Noha se panu doktorovi líbí a Maya už na žádnou další kontrolu nemusí. Může běhat jak se jí zlíbí, jenom nesmí skákat.

CACIB České Budějovice - Orin - Knock On Heaven Door Raul  - otec vrhu B - poprvé ve třídě veteránů V1, BOV.

5.4.2014 Kyřena březost potvrzena. Bohužel na sonu bylo vidět jen jedno štěňátko. Kyra prostě svou genialitou neplýtvá.

5.-6.3.2014  Strávily jsme několik báječných hodin ve společnosti Evy Liškové /ch.s. od Bílé laně/ a jejího Orina. Krytí proběhlo tak jak má a tak doufáme, že se nám na začátku května narodí štěňátka. Evi, děkuji za úžasnou pohostinost, společnost a prostě za vše.

                                            

22.2.2014  Na DuoCACIB Brno jsem jela pouze na čumendu. Moc díky všem, kteří neváhali a nabídli možnost se svést pohodlně autem místo vlakem. Takže Hanka Pauchová tam a manželé Vlkovi nazpátek. Děkuju, děkuju. Důvod byl jediný. Podívat se na miminka po Orinovi - ich. Knock On Heaven Door Raul a Hetty - ch. Dignity of Hettynky Sunset Dalmatian, kterého mám vybraného pro Kyru, jakmile začne hárat. Štěňátka vypadají moc hezky. Už jsem viděla spoustu potomků po Orinovi, ale jen na fotkách, protože vesměs žijí v zahraničí. A jsou víc než velmi úspěšná. Navíc už po výstavách brouzdají i jeho vnoučátka a i ty si vedou naprosto skvěle. A vidět je naživo stálo za to. Orin jako jeden z mála a jako jeden z prvních českých dalmatinů má udělanou dysplazii loktů i kyčlí, což je pro nás nesmírně důležité. Chceme nejen krásná, ale hlavně zdravá štěňata. Navíc jej Orin sportovně založený, má coursingovou licenci, jako Kyra, opravdu běhá krásně a dělá agility. Další je jeho úžasná povaha. Bonusem je jeho úspěšná výstavní kariera.

25.1.2014  Vyrazily jsme do Prahy na Šampiona šampionů. Byla nastavená nová pravidla a já na ně byla zvědavá. Dalmatini byli celkem 4 a Kyrunka byla jediná holka. Systém byl zvláštní aspoň u prvního kola. Posuzovalo se podle skupin FCI a všichni přihlášení jedinci nastoupili společně. Nejenom přihlášení v plemeni, ale zkrátka celá skupina FCI. No, malinko chaos. Pokud bylo více přihlášených jedinců vybíral se nejlepší jedinec plemene. Něco jako BOB jak nám sdělila paní Vladimíra Tichá. Za dalmatini to vyhrál Bigoušek s Evou Dragovič. Kyra se tentokrát moc vrtěla. Do druhého kola, opět ve skupině, postoupili nejen BOBové. V naší 6. skupině byl lichý počet BOBků a tak se z více zastoupených plemen vybral ještě jeden pes na tzv.divokou kartu a bylo to pouze asi do počtu, protože kdyby byl přihlášený sudý počet plemen nic takového by nebylo potřeba. A byl to opět dalmatin. První kolo vybírala paní Viera Staviarská a pan Vladimír Piskay. V druhém se k nim přidal pan Václavík, Jakkel a Vondrouš. V druhém kole, opět podle skupin, nastupoval pes proti psovi, proto nutnost sudého počtu a soupeř byl přidělen losem. Jako by zasáhl osud a dalmatini stáli proti sobě. Vyhrál ten, kterého si v prvním kole vybrali jako BOB. Do dalšího kola postoupil Bigoušek a dotáhl to až na třetí místo v 6.skupině. Postupovalo se tak, že vždy ze dvou psů postoupil jeden a vítězové pak šli proti sobě až zůstali 4. Na bednu se umístili první 3. Finále bylo podobné, jenom už z každé skupiny postoupil BIG. Zaznamenali jsme sice, že některým nevoněli rozhodčí z prvního kola, ale kdo jiný než ten kdo si psa ochytal a prohlédl by měl mít tu pomyslnou ruku na miskách vah? A jak se soutěž líbila nám? Od druhého kola to byla paráda, protože jste si mohli všechny semifinalisti ve skupinách prohlédnout a fotit pouze dva psy.   Maya byla pochopitelně s náma a byl to její první výlet do společnosti od úrazu.

23.1.2014  Mayina kontrola v Brně. Kontrolní RTG dopadlo velice dobře a další nás čeká za 3 měsíce.

4.1.2014  První víkend v měsíci patří již tradičně Národní výstavě v Olomouci. Kvůli opravě pavilonu A byla výstava i letos přesunuta do Brna. A protože je to naše domácí výstava tak se jelo. Kyra ve třídě šampionů získala pouze V2, r.CAC. Posuzovala paní Věra Dvořáková. Kyrunka přesto stála v závěrečkách na bedně a to dokonce na 1.místě.