aktualizováno: 06.04.2024 19:03:02

KENNEL  ROYAL STUART Dalmatian's

2017

Novinky...

                                

                                  

9. - 10.12.2017  Poslední výstavní víkend tohoto roku připadl jak jinak na DuoCACIB Nitru. Ubytko v ,,našem,, hotelu kde jsmy byly ubytované poslední dva roky mělo plno, ale co čert nechtěl volno bylo v hotelu kde jsme byly naposledy někdy v roce 2008, 09. Místo pokoje pro dva apartmán? No proč ne. Puntičky jsme přihlásily obě dvě. Kyru i Fox. Sobotu posuzovala paní Malgorzata Wieremiejczyk-Wierzchowska/PL. Fox, třída šampionů 2/2, odvedla super práci kdy krásně stála a běhala. Tentokrát dokonce bez hopsání. Paní rozhodčí moc neoslovila. Byla 2Exc, r.CAC. Ale i s titulem, což se některým nepovedlo. Kyrunka měla na víkend svou handlerku. Eliška s Kyrou si vyběhaly 1Exc. Do závěrečného kruhu šly spolu a bylo z toho RESERVE BIS VETERAN. Rozhodčí paní Dominika Šusterová/SK. Neděli posuzovala rozhodčí paní Věra Dvořáková/CZ. Fox v šampionech 2/2. Opět perfektně odvedená práce a bylo z toho 1Exc, CAC, CACIB. Kyroušková opět s Eliškou 1Exc a přidaly k tomu BOS. Na závěrečky se mi moc čekat nechtělo, už jsem se viděla doma. Ale nakonec jsem tedy svolila a podlehla nátlaku. Holkám to šlapalo parádně i druhý den a bylo z toho opět RESERVE BIS VETERAN. Rozhodčí Boguslaw Chmiel/PL. Velké poděkování Elišce, že si tu naši babču vzala na starost. Díky rozhodčím za ocenění našich puntiček. Díky všem za pokec na výstavě. Díky Lianě a Zdenkovi za společnost po celý výstavní víkend a sobotní večer. Za fotky ze závěrečného kruhu moc děkuji Martina Trávníčková a Roland Furi.

                 Kyra 2 x RESERVE BIS VETERAN 

 

2.12.2017   Vyhodnocení soutěže TOP DALMATIN 2017. Naše puntičky si nevedly špatně. Kyra - potřetí vyhrála veterány a zároveň se stala 2 NEJLEPŠÍM DALMATINEM roku 2017. Stejně jako loni. Letošní rok sice nebyl úplně ve znamení naší puntičky. Občas se našel rozhodčí který dal přednost jiné puntibabče. Ale na závěr roku Kyra zabrala a brala tituly nejvyšší. Foxička - ta v dospělých fenách skončila na 4. místě. Stejně jako loni. Celkem byla jedenáctá. Maya - i ta je v tabulce. Maya skončila 15 a celkem 32. Zůčastnila se pouze výstav pořádaných klubem/bodované výstavy/ a to ve třídě čestné, kde bodovala pouze jednou. Celkem se počítalo 73 dalmatinů. Veteránů bylo 8. Dospělých fen 33. V chovatelských stanicích jsme obsadily místo 8 z 21.

 

 

9.11.2017    Světová výstava v Lispku. Jela jsem pouze na kukačku. Výstava jako taková? Prostě výstava. Jenom těch tečkovaných tam bylo víc. Co ovšem stojí za zmínku tak to byla organizace. Parkování, posuzování v kruzích, závěrečný kruh. Když se člověk zadíval pozorně bylo to jako by policista řídil křižovatku. Němci nasadili laťku hodně vysoko tak jsem zvědavá jaká bude odpověď ČMKU v roce 2021.

5.11.2017   Po delší době jsme vyrazily směr Praha. Přihlásila jsem pouze nedělní výstavu kterou posuzoval specialista na plemeno pan Arne Foss z Norska. Sobotní výstavu posuzoval taktéž specialista. Tohoto rozhodčího jsme již měly a Fox u něj ve štěňatech vyfasovala N a já jsem nemínila riskovat. A jet jen s veteránkou? I když se tenkrát líbila a šance by tu byla tak jsem o této možnosti nepřemýšlela. Dalmouši šli na řadu jako první a přihlášeno bylo 42 či 43 kousků. Tentokrát nás němečtí vystavovatelé převálcovali nejden do počtu, ale také ve většině případů v umístění ,,na bedně,,. Foxička v šampionech 5/4 získala bohužel 4VG. I když její prezentace byla skvělá tak ji známku a pořadí srazil kožich. A jak všichni víme toto je věc kterou bohužel nikdo nezlepší. A pak přišly na řadu veteránky 3/3. Další výstava kde jsme si spolu musely máknout a né si jen odbýt nějakou prezentaci v kruhu. Kyroušková ale nezklamala a přidala další 1Exc, BOV. A pak jsme nastoupily o titul nejvyšší. Podle toho jak to vypadalo by si jeden myslel, že se pan rozhodčí rozhoduje mezi Kyrou a CACIB fenou. Řešil téměř jenom tyto dvě feny z celého plemene. Nejen já jsem asi byla překvapená když titul šel psovi. Ale Kyrunka se neztratila ani tak a svou o 8 let mladší soupeřku porazila a získala BOS. Děkujeme všem přátelům za společnost po celý výstavní den. 

 

29.10.2017   Mařenko, přejeme Ti vše nejlepší k narozeninám. Hlavně zdravíčko.

                    

21.10.2017   CACIB Komárom. Už je to nějaký ten pátek co jsme byly v Maďarsku. A ještě déle co jsme byly v tomto krásném městě. Vojenská pevnost Monostori Erod a výstava psů. Co víc jednoho potěší než jeho koníčky v jednom? Jely jsme pouze na sobotu a dalmíky posuzoval pan rozhodčí Erdos Laszlo / HU. Říkala jsem si, že když neřešil pihy u Mayi tak je nebude řešit ani u Fox. Nooo, jak hluboce jsem se spletla. Fox ve třídě šampionů 6/6 sice získala výbornou, buďme za ni rádi, ale rozhodně se panu rozhodčímu nelíbila. Z toho jak si prohlídl Foxin kožich jsem věděla, že je zle. Ale pravda mohlo to dopadnout hůř. Kyroušková ve veteránech 3/3 1Exc, CAC, BOV. 

  

7.10.2017   CACIB České Budějovice. Dalmíky posuzoval pan Boris Spoljarič / HR, rozhodčí ze země původu našich punti krasavců. Čím víc se blížila výstava, o to méně se mi tam chtělo. Vstávat ve dvě ráno. Brrr. Na výstavišti jsme byly opravdu hodně brzy. Mezi prvníma. Náš pavilon ještě ani nebyl otevřenej. Mohla bych si pamatovat, že příště můžeme vstávat o hodinu později. No nic vystavíme a pojedeme. V neděli mě čekal sraz KK a nechci být doma pozdě. No, dopadlo to kapánek jinak než jsem si naplánovala. Doma jsme byly až kolem půl desáté. Puntíkatých bylo přihlášeno 16. Čekala jsem od posouzení hodně, ale skutečnost předčila očekávání. A to jak v dobrým tak ve zlým. Fox ve třídě šampionů 2/2 byla 2Exc, r.CAC. Kyra. S Kyrouškem, třída veteránů 2/2, šla ve třídě Eliška Kubínová a bylo z toho 1Exc. O BOBa už jsem s ní musela já, protože Eliška šla s CACIB psem. Pan rozhodčí si opět prohlídl nastoupené psi individuálně v pohybu. Pak si je přeskládal na druhou stranu a Kyra rázem běžela první. V duchu mi jen kmitlo, že by? Ano. Kyra se stala Nejlepším jedincem plemene, BOB, BOV, a to v 10 letech. Letos její první BOB. Bylo to pro nás neuvěřitelné překvapení. Děkujeme všem za bezva společnost a pokec. A Elišce, že to s náma vydržela až do samého konce.

 

23.9.2017   Národní výstava Brno. Rozhodčí paní Hana Ahrens / A. Byla jsem moc zvědavá jak dopadne Kyra, protože v Bratislavě se paní rozhodčí moc líbila. U Fox jsme tušily, že to žadná hitparáda nebude, ale doufala jsem, že titul by dostat mohla. Počty dalmíků na tuto výstavu se pomalu zvyšují a tentokrát jich bylo přihlášeno 19. Fox ve třídě vítězů 2/2 byla 2Exc, r.CAC. Veteráni. Lépe řečeno veterán, protože Kyra byla přihlášená jako jediný ,,stařeček,,. Kyra získala 1Exc, BOV a poté se stala i BOS. Čekání na závěrečky se tentokrát vyplatilo. Opět změna rozhodčího, ale tentokrát nám to přineslo štěstí. Nejkrásnějšího veterána dne vybírala paní rozhodčí Olga Dolejšová / CZ. Vybrala si 4 na bednu šli 3. A jeden odchází. No dobrá říkám si jsme třetí. Třetí nejsme. Bezva jsme druzí a čekám, že uslyším dalmatin. Zase nic. Wow pomalu mi to dochází. Kyra se stává BIS VETERÁNEM prvního dne. Znovu jsem zažívala stejný pocit jako když vyhrála v Lanškrouně, rok nevím přesně, BIS fenu. A ten pocit je jako droga. Pak jsem si chviličku oddechla a šup zpátky o nejlepší chovatelskou stanici. Ne, nejednalo se o naši chs, ale o výpomoc kamarádce, jak jinak s dalmatinama Assonanza. Vyfasovala jsem jedinou fenu z týmu a šly jsme poslední. Měla jsem strach, že to pokazím nebo že Brixi bude hodně táhnout a místo běhu potáhne za paničkou. Nooo opak byl pravdou. Brixi předvedla dle mého opravdu luxusní běh. Tak doufám, že se někde objeví nějaká fotečka. Jo abych nezapomněla a skončili jsme druzí. Co říci závěrem? Děkujeme rozhodčím za krásná ocenění obou našich puntiček. Paní Ahrens dala i to nějaké VD. Děkujeme za parádní, i když propršený výstavní den v opravdu veselé společnosti. Děkujeme za množství gratulací - osobních ještě na výstavišti - Vy všichni víte - nebo na FB či ve zprávách. DĚKUJEME. 

  

2.9.2017   Klubová výstava Nová Živohošť. Na tuto výstavu byl pozvaný můj rozhodcovský sen pan Rune Brunberg Johansen ze Švédska. Pochopitelně specialista na plemeno. Nebylo žádné váhání zda přihlásit či ne. A já až pak zjišťovala kde to je. Na Slapech. No super, kruh u vody bude pro naše kachny opravdu skvělý. Cesta? Šílená. Napřed D1 nám prodloužila cestu, nehoda - né tedy naše, potom samá díra. Naštěstí až v posledním úseku cesty. Musím ale říct, že místo výstavy bylo, pro mě, jedno z nejkrásnějších kde se výstava pořádaná klubem dělala. Přihlášeny všechny tři puntičky. Fox do třídy otevřené 5/5 kde skončila až 4Exc. Kyrunka ve veteránech 3/2 byla 2Exc. A Maya ve třídě čestné 2/2 byla taky 2Exc. No, žádnej extra zázrak, ale super posudky odpovídající tomu co rozhodčí viděl a všechny holky dostaly VÝBORNOU. Pan rozhodčí totiž využil poměrně pestrou stupnici známek od nezadání titulu po D. Přesto jsem titul nejvyšší BOB od pana rozhodčího získala a to s fenou kamarádů, Michal a Marek, kteří potřebovali pomoct smiley smiley. ,,Sendy,, ich. Exlusive Seduction Sunset dalmatian šlapala jako hodinky, já jsem jí kupodivu stačila a nezkazila jí to a odměnou nám bylo, že tato krásná fena získala titul nejvyšší BOB. Prý první v ČR. Kluci díky za důvěru. 

  

18.-20.2017    Klubová výstava a 2x CACIB Bratislava. Cíl byl jediný. Aby Fox dokončila šampiona SK.

Pátek - Klubová výstava kterou posuzovala specialistka na plemeno, dlouholetá chovatelka, paní Brenda Rance / UK, ch.s. Olbero. Puntičky jsem přihlásila všechny, protože mě velmi zajímal posudek. Přihlášeno bylo 37 dalmatinů a posuzování trvalo 5 hodin, protože pí rozhodčí si posudky psala sama. Foxička ve třídě otevřené 4/4 byla 3Exc, Maya ve třídě čestné 2/2 byla 2Exc. Kyrunka ve třídě veteránů 4/4 byla 1Exc, Class winner - má napsáno na diplomu wink. Pí rozhodčí se moc líbila. Pořád říkala very pretty, very pretty a vždy když se na ni koukla tak se usmívala. Posudky všech tří super. Za nás spokojenost. 

  

Sobota - CACIB výstavu posuzovala paní rozhodčí Hana Ahrens / A. Byla jsme moc zvědavá na posuzování protože tato paní rozhodčí nás čeká na národce v Brně. Foxička ve třídě otevřené 4/4 byla opět 3Exc. Kyrunka ve veteránech 3/3 získala 1Exc, BOS. Dle slov paní rozhodčí byla jen malinkej kousíček od BOBa. Tak jsem zvědavá jak zhruba za měsíc dopadneme laugh.

 

Neděle - tuto CACIB výstavu posuzovala paní rozhodčí Věra Dvořáková / CZ. Fox konečně zabrala a vytěžila téměř maximum. Ze třídy otevřené 4/4 si odnesla 1Exc, CAC, CACIB. A DOKONČILA ŠAMPIONA SK. Kyrunka ve veteránech 3/3 získala to co den před tím 1Exc, BOS.

 

Poděkování patří všem, že ani nevím u koho začít. Lianě a Zdenkovi za společnost nejen na výstavě. Dominice za handling Kyry po oba dva dny v závěrečném kruhu. Alex za pomoc s Fox v neděli o BOBa. Dalším přátelům za společnost oba dva dny. Jo a můj handling ve psech Bucco di Assonanza - sobota o r.CACIB, neděle o CACIB a následně o R.CACIB, který jsme spolu oba dva dny vyběhali.

12.8.2017   CACIB Mladá Boleslav a přihlášených 39 dalmatinů. Po dlouhé době super číslo a puntíky posuzoval pan rozhodčí Serghei Volinets / MD. Nestuduju co který rozhodčí dělá a jakou má funkci a tak po pár dnech pro mě bylo velkým překvapením, že tento pán je prezidentem moldavského Kennel klubu. Foxička ve třídě šampionů 3/1 získala 1Exc, CAC a započala cestu za Grandšampionem CZ. Tak jsem zvědavá jak dlouho jí to bude trvat laugh. Ale na rozdíl od jiných šampionátů /CZ, PL/ má tu nejdůležitější výstavu splněnou. Zdá se, že slušnost z výstav už úplně mizí. Když opomenu, že už se přestáváme chovat slušně mezi sebou, pravda někdy jsou důvody opodstatněné, někdy jsou to kraviny, ale budiž. Ale k personálu bychom se slušně chovat měli. Je smutné nechat vedoucí kruhu vyvolát do třídy zvířata která nejsou přítomna, ale jejich majitelé jsou přímo u kruhu a ani nezabučí. Kyroušková ve veteránech 3/3 byla 2Exc.  Ale dost s povzdechy, protože na výstavě bylo více smíchu. Výstavu jsem s mačmou zakončily v Dětenicích kam jsme se po delší době zase dostaly. Psiska byla středem pozornosti nejen dětí, ale i personálu středověké hospody smiley smiley yes

 

30.7.2017    Kyrunka a její sourozebci z vrhu ,,D,, Naire dnes slaví již 10. narozeniny. Přejeme nejen Kyře, ale i jejím sourozencům hodně, hodně zdravíčka do dalších let. A já doufám, že jich bude ještě moc.

                     

6.7.2017   Oblastní výstava v Kelči se pro nás pomalu a jistě stává tradicí. Minimálně do té doby dokud bude výstava pořádána. Je totiž super nejen co do organizace, ale i cenama. A tombola. To je moje smrt. Ale letos super ceny pro nás. Nejlepší byly gumáky cca o 4 čísla větší. Tak jsem je hned dala dál. Doufám, že budou dobře sloužit. A my to máme kousek. Rozhodčí více než lákavý. Letos samá cizina a né ledajaká - IRL, S, N a PL. Na nás vyšel polský rozhodčí Grzegorz Weron + BIS VETERAN. Puntíků bylo celkem 5 z toho 3 naši, jak jinak. Hlásíme totiž i Mayu. Stejně jezdí s náma. Fox ve vítězích V1, Vítěz třídy, Oblastní vítěz. Maya ve třídě V1, Vítěz třídy. No, ale tady musím zmínit, že pan rozhodčí byl vůbec první rozhodčí který se zeptal co se Maye stalo. A to nejlepší nakonec - Kyra. Kyrunka nastoupila jak jinak než ve veteránech. Dopo šla se mnou V1, Vítěz třídy. Odpoledne si ji vzala Eliška Kubínová. Na této výstavě sice jdou veteráni zvlášť, pes/fena, ale pak jde NEJ pes proti NEJ feně. A pokud si někdo myslí, že tím, že je to rozdělené jich tam bude málo tak se plete. Fen bylo +/- 12. Holky si spolu vyběhaly BIS VETERÁN FENA a BIS VETERÁN. Já děkuji všem za úžasnou atmosféru kolem kruhu při výběru BIS Veterána. Všem těm kteří tleskali a pískali na podporu Kyry. Pro mě jako majitele to byly šílený nervy, ale je to něco nádhernýho. Moc děkuji Elišce, se kterou Kyra jde jak tele na porážku, že jsem tento zážitek mohla prožít. Díky všem přátelům se kterými ten den byl naprosto super. A nemalé díky pořadatům, protože bez nich by ta výstava nebyla. DĚKUJI.

 

 

25.6.2017   Brno - Panská Lícha. Tady se konala letošní Speciální výstava. A já po zkušenostech z minula jsem si cestu pořádně naplánovala. Pravda udělala jsem to i na Krakow a bylo mě to prd platný. Rozhodčí pro tuto výstavu byla Jelena Kruus z Estonska. A já byla zvědavá jak puntičky dopadnou. Už jsme ji měly na Klubovce v Bratislavě a výsledky zase tak skvělé nebyly. Ale jak říkám já na klubový výstavy se prostě jezdí. Kor když ji dělají specialisté a zahraniční k tomu. Fox ve třídě vítězů 3/2 byla 2Exc, R.CAC. Kyrunka ve veteránech 2/2 získala všechno 1Exc, Vítěz speciální výstavy veterán, BOV, BISS VETERAN. Maya ve třídě čestné 2/1 získala taky všechno. Byla 1Exc, BISS HONORE. Holčičky mají super posudky které přesně odpovídají tomu jak vypadají a těch pár výtek co tam je odpovídá skutečnosti. 

 

24.6.2017    CACIB Brno. Puntíky posuzoval chorvatský rozhodčí Tino Pehar a já jsem byla moc zvědavá na posudek jaký dostane Fox od rozhodčího ze země původu. Fox ve třídě šampionů 3/3 byla 3Exc. Fox byla vytknuta velikost, že je malá a tečkování. Ano my víme, že Fox je prcek a tečkování není zrovna ideální. O to více je zarážející, že to co jí bylo vytknuto tak u nejlepšího psa nevadilo. Kyra ve třídě veteránů s Eliškou Kubínovou získala 1Exc, BOV - děkuji za úžasný handling. A taky mě celkem pobavilo konstatování, že prý si na Wafdal chorvati stěžovali, že dnešní dalmatini jsou moc velcí. Tak zamést by si měli před svým prahem. Oni jsou ti co mají na starosti standard a i jeho veškeré úpravy. Nikdo jiný je totiž dělat nemůže.

 

18.6.2017   CACIB Krakow. Fox potřebovala poslední CWC na PL šampiona a jak už u nás bejvá zvykem jak jinak než z mezinárodní výstavy. Taky jsem doufala, že se zadaří a Fox získá CACIB třetího státu. Pravda moc ven nejezdíme, protože nás omezuje to na co jezdí naše autí. Tudíž mám výběr výstav dost omezený. Ale můj problém, že jezdím na CNG. A protože furt s náma jezdí Kyra i Maya tak jsme tu první přihlásily taky. Dalmíky posuzovala polská paní rozhodčí Anna Rajs. Je super, když den před výstavou Vám přátelé sdělí, že pí rozhodčí je přísná a VD nešetří. A že dává i V1 bez titulu když je pes ve třídě sám. A Fox sama byla. Najít výstaviště byla kapitola sama o sobě. Prostě hledání tragedie a mě po hodině a něco ježdění po městě už tekly slzy, že jsem ve městě a nejsem schopná to najít. A vtip byl v tom, že jsme kolem několikrát projely. Stačila jedna cedule která by to ukázala. Na parkoviště jsme dorazily před půl desátou a měly jsme půl hodinu na to, najít kruh, vyzvednout papíry. Přísnost paní rozhodčí se projevila hned na začátku. Naštěstí Fox získala co potřebovala, i když jen na půl a vezla si domů 1Exc, CWC, R.CACIB. Kyra získala 1Exc, Vítěz veteránů a BOV. Na závěrečky jsme tentokrát nečekaly. FOX SPLNILA PODMÍNKY PRO UDĚLENÍ TITULU ŠAMPION PL.

11.6.2017     Krajská Výstava v Lanškrouně byla bohužel poslední. 10 let jsme jezdily na tuto nejlepší výstavu v ČR. I když to byla výstava pouze krajská svou kvalitou předčila mnohé větší výstavy. Bohužel není nástupce který by tuto výstavu organizoval. Ještě před puntičkama jsem kamarádce vystavila samojedí holky.Jedna v dorostu VN1 a druhá v šampionech V1, Vítěz třídy, Krajský vítěz. Marcela Luxová je má prostě super naučený.Ale k puntičkám které byly přihlášené všechny 3. Fox ve třídě vítězů získala V1, Vítěz třídy a Krajský vítěz. Kyrunka ve veteránech V1, Vítěz třídy veterenů a v závěrečných soutěžích 4BIS VETERAN. Ani Maya si ve třídě čestné nevedla špatně a odnesla si V1, Vítěz třídy čestné. Puntičky posuzovala paní rozhodčí Lenka Frnčová. BIS Veterána vybíral pan Vladimír Adlt. Děkujeme organizatorům za 10 let úžasné práce.

  

20.5.2017   CACIB Litoměřice. Mám to tam ráda i když to máme daleko. Navíc vždycky nám to tady bylo nakloněno a holčičky dopadly dobře. Ale je zase pravda, že sem moc nejezdíme. Mezi výstavy spočítáš na jedné ruce a ještě ti zůstanou prsty. Dalmatiny posuzoval dánský rozhodčí Freddie Klindrup. Kdo ví jak posuzují seveřani počítal s jakoukoli známkou. I já jsem byla připravena na nejhorší a než šla Fox do kruhu už rozhodčí zadal takových cca 6 VD. Foxička poprvé v ČR ve třídě šampionů 4/4 získala 2Exc, r.CAC. Těžko říct zda by dostala i r.CACIBa, protože jej rozhodčí zadal bez Fox, která ale byla nachystaná u kruhu. Když jsem do kruhu po zadání CACIBa vlezla tak mě z něj vedoucí kruhu dalo by se říci vyhodila, že res. už je zadanej. No nehádala jsem se a šetřila síly na běhání o BOB s Kyrou. A ještě jsem byla reklamovat posudek, protože titul nebyl zapsanej. Šampionky holky byly nejvíc obsazenou třídou, jak jinak, že. Kyrunka ve třídě veteránů byla 1Exc, BOV, kdy se vybíralo i ze psa. No i tady to bylo zajímavý. Kyra nastoupila, pan rozhodčí si ji prohlídl, oběhly jsme kolečko a postavila jsem ji před stůl. Během chviličky hotovo a prý můžeme jít. Vedoucí kruhu vyhlásila, že se bude vybírat CACIB fena. A najednou na mě, že veteránka má jít znovu do kruhu. Zmatená jsem byla nejen já, ale všichni okolo. Nevím co tam dělali, ale Kyře nenapsali posudek. Děkujeme všem za prima společnost a gratulujeme k výsledkům.

 

22.4.2017    CACIB České Budějovice. Nerada tam jezdím. Cesta je dlouhá a člověk musí stávat opravdu brzo. A výsledky z tama bejvají nic moc. Když už je člověk brzo hotovej mohl by dát na zpáteční cestě aspoň nějaký ten výlet. Jenže to by nesmělo být hnusně. A letos se sešlo úplně všechno - muselo se brzo vstávat a vyjet, výsledky stály za prd a ještě bylo škaredě. Fox ve třídě otevřené 1VG. Kyra ve veteránech 1Exc. A mohlo se jet domů. Dalmíky posuzoval pan Vlastislav Vojtek / SK. Na druhou stranu kdy můžu říct, že jsem byla doma z Budějek po 16 hodině? Vždyť minulej týden jsme z Prahy přijely kolem 22 hodiny. Jo a ještě mám z auta hotel na kolečkách. Nevíte někdo náhodou o někom kdo nebude v autě spát? A bude bavit Lidunku?  laugh smiley

 

15.4.2014    CACIB Praha posuzoval pan rozhodčí Savvas Shiapanis z Kypru. Dalmouši začali s hooodně velkým zpožděním. Pečlivost u rozhodčích mi samozřejmě nevadí a pan rozhodčí sjel každýho pesana snad rentgenovýma očima. A každý sledoval pana rozhodčího a tipoval co se mu může líbit. Po posouzení prvních tříd jsem řekla, že tam nejdu. No, nakonec jsem šla. Fox ve třídě otevřené 4/4 získala 1Exc, CAC, R.CACIB. Kyrunka ve veteránech 2/2 byla 2Exc. Pan rozhodčí nikoho nešetřil, ani veterány, všechny nechal poměrně dlouho běhat. Přiznávám, že jsem byla ráda, že jsem z kruhu vypadla a mohla se jít napít a hlavně vydechnout. Pokud jsem někomu nepogratulovala nebyl to úmysl a gratuluji dodatečně.

 

8.+9.4.2017    Další z duo víkendů. V sobotu jsme frčely na národku do Ostravy. S navigátorem Gabčou jsme to zvládly levou zadní a byly na místě podle plánu laugh. Fox ve třídě vítězů 3/3 skončila 2Exc, r.CAC. Kyroušek ve veteránech byla 1Exc, BOV. Ještě aby ne když byla jako veterán jediná. Posuzoval pan Otakar Vondrouš a my jsme dopadly dokonce o něco lépe než jsem čekala. 

 

Neděle patřila, dalo by se říci tradičně, národce v Gliwicích, kterou pořádá oddíl Zabrze. Když se počasí vydaří je to moc prima výstava. I tentokrát ale byla na bahně. Né tedy tak jako loni, no i tak. Ale když jsme čekaly na závěrečky svítilo sluníčko a bylo fajn. Foxička se poprvé představila ve třídě šampionů a získala 1Exc, CWC, NDSwR. Kyrunka ve veteránech získala 1Exc, Veteran winner, BOV. V závěrečkách se Kyrunka neztratila a bylo z toho parádní 4 BIS VETERAN. Veteránů bylo něco kolem 20. Dalmíků bylo celkem 3 kusy. Veteran winner - nějak si neuvědomuju, že by se to někdy zadávalo. Že by nějaká novinka? Budu muset kouknout na starší posudky. Taky je možný, že to Kyra v posudcích má jen jsem to nikdy nepsala? No u mě je přece možný všechno.

 

11.3.2017   Klubová výstava Memoriál ing. J. Findejse se tentokrát konal v Praze. Posuzovala dánská rozhodčí Charlotte Jenvall, specialista na plemeno. Přihlásila jsem všechny tři puntičky. Kdybych si tuto výstavu odpustila vůbec nic by se nestalo. I přes komplikace které nás provázely celý týden jsme ale nakonec jely. Už začátek posuzování naznačil co se paní rozhodčí bude líbit. A pokud to jen málo šlo tak to tak i bylo. První šla na řadu Fox ve třídě vítězů 6/6. Fox se paní rozhodčí moc líbila, ale pihy jí posunuly až na samý konec. Fox získala VD, ale poslední nebyla laugh. Kyra ve třídě veteránů 2/2. Kdo byl viděl, kdo nebyl nevěřil výsledku. No, přiznám se ani já jsem to nečekala. Jak říkám každý pes je porazitelný. Kyra, nejen ve své třídě, ale i o titul BOV nebyla poražena víc než rok a půl. Tak teď to přišlo, Kyra byla V2. Když si to proberu zpětně vítězka zapadá do vzorce pí rozhodčí. Poslední šla Maya ve třídě čestné 3/3. Maya skončila zcela zaslouženě VD3. A jen mi potvrdila to, že venku jí to jde líp. Maya prostě byla na facku. Ale soutěž o Nej hlavu jí šla moc pěkně. Tam totiž seděla na zadku smiley. Rodinnou čest zachraňoval otec Fox Orin, který skončil BOV. A chovka NAIRE, ze které je Kyra, skončila na druhém místě. Všechny tři puntičky mají super posudky, které odpovídají skutečnosti. Jen mi prostě hlava nebere, že do dnešního dne se žádný rozhodčí nezeptal nebo jinak nekomentoval tu její nohu. A přitom to je vidět.

  

3.3.2017  Aby to tady nebyla pouze samá výstava smiley. Puntičky si užívají sluníčka. Maya je jako vyměněná. Už to není můj stín, ale lítá na Poděbradech jako by byla na Redbullu. I z fotek je vidět jak je happy.

    

18.-19.2.2017    Vydaly jsme se do nedaleké Bratislavy na Victory Show Champion of champions SK 2016 a národní výstavu. Na porovnání máme již 4 výstavy šampionů ze 4 států a která je nejlepší? Těžko říct. Určitě co do prostor vede ta naše. Výstava se koná v hotelu a člověk si nepřipadá jako na obyčejné výstavě. Polská a maďarská si jsou hodně podobné jak výběrem v plemeni tak finálem. Ta slovenská má bych řekla z každé té výstavy něco a jako výsledek super. Jediné co mi tam chybí je výběr BOB. Co je opravdu luxusní tak to jsou závěrečné soutěžě. Ty jsou podle skupin na 3 místa a to v kategoriích Junior, Dospělý a Veterán. Z BIGů se pak vybere BIS pro každou kategorii.

Na Victory byla přihlášená pouze Kyra a byla jediný veterán v plemeni. Fox v době uzávěrky ještě neměla titul dospělého šampiona a junior už jí nestačil. Kyrunce to šlo a získala 1Exc, VICTORY VETERAN WINNER, BIG. Dalmíků bylo přihlášeno celkem 12 a posuzoval je pan rozhodčí MvDr. Vladimír Piskay / SK. Veterány dělal pan rozhodčí Leoš Jančík / CZ.  

Na národní výstavu byla přihlášená i Fox. Bohužel proběhla změna rozhodčího která pro Fox nebyla zrovna to pravý ořechový. Foxička ve třídě open 3/3 byla 3Exc. Kyra byla opět jediný veterán v plemeni a získala 1Exc, SLOVAK VETERAN WINNER. Puntíky posuzoval pan rozhodčí Leoš Jančík / CZ a už jen pouhá výborná byl úspěch. Padla spousta VD, D, V1 bez titulu. Titul nebyl zadán ani některým veteránům. Tak že nás Kyry úspěch o to více těší. Děkujem přátelům za prima společnost po oba dva dny. A některé FB tváře se staly skutečnými smiley

 

4.-5.2.2017    Máme za sebou první z letošních duovíkendů, které letos nebudou pouze výstavní. Tento ale výstavní byl. DuoCACIB Brno. Přihlášena Fox a Kyra. Foxinčena třída otevřená byla celkem slušně obsazená, myšleno počet, po oba dva dny 5/4. Sobota nevyšla tak jsme chtěly. Fox byla 3Exc. Neděle byla už o něčem jiném a Fox získala 1Exc, CAC. Poslední CAC který potřebovala k dokončení šampiona CZ. FOXIČKA SE V NEDĚLI STALA NOVÝM ŠAMPIONEM CZ. A protože to bychom nebyly aby jsme to neměly komplikovanější Fox ten poslední potřebovala z CACIB výstavy. Díky všem rozhodčím, kterým se náš skřítek líbí. Díky všem co to Foxince přejí a přáli. Kyrunka jak už jinak třída veteránů a ve třídě 2/2, oba dva dny. Kyrunce to šlapalo super a bylo z toho 2x 1Exc, 2x BOV. Rozhodčí: sobota - Weron Grzegorz/PL, neděle - Staviarská Viera/SK.

  

7.1.2017    A máme tu novou výstavní sezonu. To by jeden neřekl jak to rychle uteklo. Na OLOBRNO jezdíme už od prvního ročníku, to znamená ještě za Sorbonka. Navíc tato výstava nám bývá většinou příznivě nakloněna. Jedinou sázkou do loterie je počasí. A to se skoro vždycky nějak po..re. Buď hromady sněhu nebo mrzne. Letos téměř obojí. Hlavně mráz. Dalmatiny posuzovala paní ing. Iva Černohubová. Myslím si, že každý byl zvědavý na její styl posuzování, kor když je to člověk, který překládal nový standard z roku 2011. Paní rozhodčí byla velmi přísná, ale ke psům i lidem milá a vstřícná. Nicméně po posouzení třídy mladých psů jsem řekla, že do kruhu s Fox nejdu. Po nátlaku přátel, že když nám o nic nejde tak proč tam nejít, aspoň budeme vědět, jsem tedy Fox vytáhla. DÍKY ZA TO. Fox nastoupila ve třídě vítězů 3/3 a jako vždy šlapala jako hodinky. Tentokrát ani neskákala. Bylo vidět, že nervozitu jsem nechala za kruhem. Proč taky ne, když jsem si myslela, že tam jdeme jen do počtu. Fox získala 1Exc, CAC, NÁRODNÍ VÍTĚZ, CAC ČMKU. Kyrunka ve třídě veteránů 2/2 byla taky super a bylo z toho 1Exc, BOV, BOS. V záverečném kruhu pak postoupila do užšího výběru z cca 40 veteránů. Za pomoc s Kyrou o BOB a pak o BOS díky Lianě Fulínové. Všem přátelům děkujeme za společnost a gratulujeme jim k výsledkům. Protože u puntíků to bylo stylem vlk se nažral a koza zůstala celá. 

  

1.1.2017     Všem našim přátelům přejeme jen to nej v roce 2017. Hlavně zdravíčko, protože bez toho nemáme nic.              

                    

Rok 2016 přesunut do Starších zpráv aby udělal místo roku 2017. Doufám, že jste zde našli vše co jste chtěli a co Vás zajímalo. Co zde nenajdete jsou pomluvy. A pro toho človíčka co se ptal anonymně mailem kdy Kyra přestane zavazet ve veteránech tak věřte, že to jen tak nebude smiley